Historisch schijngevecht met Napoleon

Bekijk de strijd tussen zeshonderd Europese soldaten

Dagje uit dit weekend   Nieuws door

13 mei 2012 Geschiedenis Bourtange, Groningen Kom naar Vesting Bourtange voor een historisch schijngevecht tussen bijna zeshonderd Europese soldaten. Ervaar hoe deze vrijwilligers de gevechten van Napoleon doen herleven. Wandel door de tentenkampen van de huurlingen en luister naar het gebulder van de kanonnen en musketten.

Breng een bezoek aan Vesting Bourtange en sta te midden van honderden soldaten uit de tijd van Napoleon die een historische strijd nabootsen. De oude vesting is een prachtig decor voor het schijngevecht waaraan vrijwilligers uit allerlei Europese landen meedoen. Zelfs de cavalerie met sterke paarden is aanwezig. Kijk mee hoe zeshonderd huurlingen de Napoleontische geschiedenis anno 1814 doen herleven

Bezoek de historische veldslag op zondag vanaf 14:00 uur. Toegangsprijzen: € 9,00 voor volwassenen, € 4,00 voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar oud. Kinderen tot en met vijf jaar oud hebben gratis toegang. Een gezinskaart kost € 22,00.

Tentenkampen en veldslagen

Leer alles over de historische veldslag onder leiding van Napoleon, maar ook over het leven in de bijbehorende tentenkampen. Neem een kijkje bij de bulderende kanonnen, de kleding uit die tijd en zelfs het keukengerei. De voorwerpen en de voedingsgewoontes zijn exacte kopieën van de gebruiken van tweehonderd jaar geleden. Wandel door de vesting en maak deel uit van het dagelijkse leven van toen, maar schrik niet van typische straatgevechten en opstootjes. Het leven ging er soms ruw aan toe.

Ontdek de leukste activiteiten voor het weekend in de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Laatst gewijzigd: 2012-05-11 17:18:56 · Gepubliceerd: 2012-05-11 16:44:28 - 522

Activiteiten Vesting Bourtange

Vanaf volgende week te bezoeken

Slag om Bourtange


Soldaten hebben hun kampementen in en om de vesting opgezet. Kleding, wapens, keukengerei, tenten, kampleven en voedingsgewoontes zijn exacte kopieën van de tijd rond 1814. “Tastbare”...

Later dit jaar

Vesting Spectaculum


Dit weekend opent Bourtange de vestingpoorten voor de “ Fogelvreien” en u kunt een reis terug in de tijd beleven. Van Middeleeuwen tot en met de 80-jarige oorlog.

Herfstfair


Begin de herfst in Bourtange tijdens de jaarlijkse herfstfair in de vesting op zaterdag 16 en zondag 17 september. Op het Marktplein, het Brouwhuisplein en rond de vestingmolen staan de kramen...

Magisch Samhain


Welkom in een wereld vol geesten, tijdreizigers, piraten en andere bijzondere verschijningen tijdens Magisch Samhain op 28 & 29 oktober 2023 in Vesting Bourtange.

Kerstmarkt Bourtange

  
De gezelligste kerstmarkt van Noord-Nederland te midden van het historisch vestingstadje Bourtange.