Historisch schijngevecht met Napoleon

Dagje uit dit weekend |  
Nieuws door

Bekijk de strijd tussen zeshonderd Europese soldaten

13 mei 2012 Geschiedenis Bourtange, Groningen Kom naar Vesting Bourtange voor een historisch schijngevecht tussen bijna zeshonderd Europese soldaten. Ervaar hoe deze vrijwilligers de gevechten van Napoleon doen herleven. Wandel door de tentenkampen van de huurlingen en luister naar het gebulder van de kanonnen en musketten.

Breng een bezoek aan Vesting Bourtange en sta te midden van honderden soldaten uit de tijd van Napoleon die een historische strijd nabootsen. De oude vesting is een prachtig decor voor het schijngevecht waaraan vrijwilligers uit allerlei Europese landen meedoen. Zelfs de cavalerie met sterke paarden is aanwezig. Kijk mee hoe zeshonderd huurlingen de Napoleontische geschiedenis anno 1814 doen herleven

Bezoek de historische veldslag op zondag vanaf 14:00 uur. Toegangsprijzen: € 9,00 voor volwassenen, € 4,00 voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar oud. Kinderen tot en met vijf jaar oud hebben gratis toegang. Een gezinskaart kost € 22,00.

Tentenkampen en veldslagen

Leer alles over de historische veldslag onder leiding van Napoleon, maar ook over het leven in de bijbehorende tentenkampen. Neem een kijkje bij de bulderende kanonnen, de kleding uit die tijd en zelfs het keukengerei. De voorwerpen en de voedingsgewoontes zijn exacte kopieën van de gebruiken van tweehonderd jaar geleden. Wandel door de vesting en maak deel uit van het dagelijkse leven van toen, maar schrik niet van typische straatgevechten en opstootjes. Het leven ging er soms ruw aan toe.

Ontdek de leukste activiteiten voor het weekend in de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Laatst gewijzigd: 2012-05-11 17:18:56 · Gepubliceerd: 2012-05-11 16:44:28 - 419