Dans mee met de Pinksterbruidjes

Honderden meisjes in schattige witte jurkjes

Pinksteren Nieuws door

archief oud artikel 27 mei 2012 Cultuur Borne, Overijssel De straten van Borne zijn op Eerste Pinksterdag bomvol met dansende meisjes in schattige witte jurkjes. Dat zijn de Pinksterbruidjes. Zing en dans met ze mee!

Alle Bornse meisjes vanaf vijf jaar mogen een Pinksterbruidje zijn. Op Eerste Pinksterdag lopen zij vanaf 10:30 uur in schattige witte jurkjes al zingend en dansend door de straten van Borne. Een groepje Pinksterbruidjes bestaat uit tien tot vijftien meisjes, met één Rosa in het midden. Een Rosa heeft een met kant versierde lange jurk aan en bloempjes in haar haar. Zij loopt vooraan onder een boog die versierd is met groene takken en gekleurde bloemen. Bij elk huis wordt aangebeld om hun dansje te laten zien. Met wat snoep, fruit of geld als beloning lopen ze verder naar het Dorsetplein.

Zingen en dansen

Om 13:00 uur zijn er op het Dorsetplein zo'n honderden Pinksterbruidjes. De meisjes dansen onder leiding van een accordeonist en onder de grote Pinksterkroon. En bij het laatste lied mag iedereen meedansen!

"Daar komen de mooie Pinksterbruidjes aan, ze zijn zo heel mooi aangedaan"
Nog meer tips voor Pinksteren!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-05-22 14:36:38 - 369

Dit past bij 'Dans mee met de Pinksterbruidjes'