Dagje uit dit weekend

Leukste tips voor het weekend

Kalender Redactioneel door

archief oud artikel 31 mei 2012 Toerisme Dit weekend wordt het wat kouder dan afgelopen weekend en ook de zon laat zich wat minder zien. Toch is er genoeg leuks te doen! Bekijk de mooiste stoomschepen in Dordrecht, neem een kijkje achter de schermen van een bouwplaats of waan je toch alvast in de zomer in het Vondelpark Openluchtheater. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Stoom afblazen in Dordt

Stoomschepen, stoomwalsen, stoommachines en stoomauto's denderen dit weekend door het historische havengebied van Dordrecht voor Dordt in Stoom. Vrijdag begint het feest met een vlootschouw, een soort modeshow voor alle stoomschepen. Radarstoomboot De Majesteit komt dan ook langs. In het weekend zijn er allerlei leuke rondvaarten over de rivieren met één van de stoomschepen en Oldtimer bussen vervoeren bezoekers van het station naar de binnenstad. Zaterdagavond zijn de schepen in de Wolwevershaven en de stoommachines op de Kuipershaven met honderden lampjes verlicht. Een heel bijzonder lichtschouwspel!

Van 1 tot en met 3 juni
Toegangsprijzen: gratis
.

Zomer in het Vondelpark

Wanneer de zon schijnt en de temperaturen blijven stijgen, is een park een heerlijke plek om de koelte op zoeken. Zondag 3 juni start het Vondelpark Openluchttheater het nieuwe seizoen. Niemand minder dan Alain Clark is de eerste artiest die daar op de planken staat. Tot en met 2 september is het daar bijna elk weekend van muziek, theater, dans, cabaret en jeugdvoorstellingen. Naast Alain Clark komen ook Freek de Jonge, het Scapino Ballet, Candy Dulfer, Krystl en Acda de Munnik langs. Tijd voor een feestje!

3 juni tot en met 2 september 2012
Tegangsprijzen: verschillen per voorstelling
.

Bijzondere zeedelicatessen

Op het prachtige Landgoed Beeckestijn is het dit weekend heerlijk genieten van nieuwste tuintrends en de mooiste spulletjes voor in en rondom het huis. Alle kraampjes zijn gevuld met de mooiste producten. Van biologische lekkernijen tot bijzondere zeedelicatessen en van brocante accessoires tot een mooie nieuwe tuinset. Topontwerpers vertellen wat dé tuintrends zijn voor dit jaar. En je kunt ook nog een heerlijke salade zelf plukken en daarna natuurlijk opeten. Kom naar Bijzonder Beeckestijn.

31 mei tot en met 3 juni 2012
Toegangsprijs: € 15,- voor volwassenen en gratis voor kinderen
.

Dag van de Bouw

Zet een gele helm op je hoofd, want zaterdag 2 juni is het de Dag van de Bouw. Bijzondere bouwplaatsen openen de hekken voor een kijkje achter de schermen. Neem een kijkje bij de aanleg van station Rokin op de Noord-Zuidlijn in Amsterdam, de renovatie van het Verzetsmuseumof bij de omlegging van de Zuid-Willemsvaart bij Den Bosch. Dat is het grootste aanlegproject voor vaarwegen van de komende tien jaar. Op andere dagen zijn deze bouwplaatsen afgesloten, dus een extra reden om dit weekend een kijkje te nemen.

2 juni 2012
Toegangsprijzen: gratis.

Dag van het Park

Hopelijk schijnt de zon dit weekend een beetje, want zondag is het namelijk de Dag van het Park. De ANWB wil er voor zorgen dat er plekken zijn dichtbij huis waar mensen kunnen samenkomen en leuke dingen kunnen doen. Knap daarom dit weekend je park op! Ook zijn er allerlei leuke activiteiten, zoals een speurtocht met dimploma, je fiets pimpen, reuze mikado en allerlei mooie fiets- en wandelroutes in de omgeving.

3 juni 2012
Toegangsprijs: gratis
.

Kijk voor nog meer leuke tips voor het weekend op de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 31 mei 2012 - 622