1

Watterratten op avontuur

Varen door het Ilperveld

Bezoekerscentrum Ilperveld Nieuws door

archief oud artikel 30 mei 2012 Natuur Landsmeer, Noord-Holland Maak vandaag een spannende vaartocht door het Ilperveld. Neem een schepnet mee en ontdek wat voor spannends er allemaal in het water leeft.

Iedere laatste woensdag van de maand gaat Jeugdclub de Waterratten van Landschap Noord-Holland op pad. Vandaag gaat de reis van 13:30 uur tot 15:30 uur per boot, langs de honderden eilandjes van het Ilperveld. Bij het leukste eiland, Zuidschorren, legt de boot even aan. Hier gaan de kinderen op zoek naar de mooiste vlinders. In de boeken is te zien hoe de vlinders heten. Er zijn ook microscopen om ook de kleinste diertjes te kunnen zien. Aan het eind van de middag is het tijd om nog even te vissen met de schepnetten. Wat komt er allemaal boven water?

De waterratten

Jeugdclub de Waterratten is voor iedereen in de leeftijd van zeven tot twaalf die natuur leuk vindt en van aanpakken houdt. Trek altijd waterdichte schoenen of laarzen aan. Meedoen kost 6,50 euro per keer. Lid zijn hoeft niet. Meld je aan voor de tocht via www.landschapnoordholland.nl/de-natuur-in. Bellen kan ook: +31 (0)88-0064455.

Er zijn ook microscopen om ook de kleinste diertjes te kunnen zien.
DagjeWeg.NL heeft nog meer tips voor een dagje waterplezier!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 30 mei 2012 - 78