Lang feest in Vlaardingen

Kijk op de plattegrond om zo snel mogelijk overal te komen. |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

3e Loggerfestival voor langste dag van het jaar

2 juni 2005 Vlaardingen, Zuid-Holland Vlak voor de langste dag van het jaar loopt de Oude Haven van Vlaardingen over van de activiteiten, bezienswaardigheden, historische schepen en feestvierders. Voor het derde jaar wordt op vrijdag 17 en zaterdag 18 juni het Vlaardings Loggerfestival gevierd. Dit keer ook op vrijdag met een kermis op de kades van de Buitenhaven en een spectaculair openingsprogramma met diverse optredens in de avond.

Het VL.Loggerfestival, zoals het met het kenmerk "VL." van de Vlaardingse vissersvloot geschreven wordt, is een nautisch stadsfeest voor alle leeftijden. De kern van het festivalgebied is de Oude Haven. Maar naast dit bruisende centrum strekt het festivalgebied zich ook uit naar de Buitenhaven, de Koningin Wilhelminahaven en de Schiedamseweg. Het programma is veelzijdig Op de plattegrond zijn alle onderdelen op een rij te zien, gekoppeld aan diverse zones van het festivalterrein. Er is voor elk wat wils: een grote vloot historische schepen, kermis op het Oosterhoofd, een Urban Mix Area op het sluiscomplex (gesponsord door Bokx Vastgoed), visserijdemonstraties, een uitgebreid kinderplein, de KunstContainerTerminal op de Oosthavenkade, diverse terrassen, straattheater, een ambachtsmarkt, diverse muziekpodia, een straatschilderfestival, straattheater, visserijmuseum gratis toegankelijk, een shantyfestival, de nautische markt, de Groot Vlaardingen sloeproeiwedstrijden, Micro Magic zeildemonstraties, gratis gebruik van waterfietsen en kano's en vele andere onderdelen. Het festival wordt zaterdag afgesloten met een openluchtbioscoop in de Oude Haven.

Oldtimer rally

De VL-Loggerrally 2005 is een nieuw op te zetten toerpuzzeltocht voor klassieke auto's en cabriolets. De rally wordt gereden op 18 juni 2005 met als start- en finishplaats Vlaardingen. Op diezelfde datum wordt in Vlaardingen het Vlaardings Loggerfestival georganiseerd. De rally is hier onderdeel van. Er wordt een route uitgezet rondom Vlaardingen en op Voorne-Putten. Onderweg moeten de deelnemers bij diverse stempelposten opdrachten uitvoeren als motorrevisie en speciale verrichtingen. Voorts is er onderweg een verzorgde lunchstop en draagt een fotoherkenningsopdracht bij aan het wedstrijdelement. Deelnemers zijn particulieren die zich per equipe inschrijven of bedrijven die middels sponsoring met eigen auto's deel mogen nemen, dan wel auto's van de organisatie ter beschikking krijgen. Deelnemers en sponsors betalen voor hun deelname en verbinding aan het evenement. De opbrengst van de rally, met aftrek van de kosten, is in zijn geheel bestemd voor een goed doel.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-06-02 17:02:36 - 1884