1

Gratis concerten in Het Concertgebouw

Gospel, dj-bigband en oude Amsterdamse liederen

Het Concertgebouw Nieuws door

archief oud artikel 16 juni 2012 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het Concertgebouw in Amsterdam ziet er zo statig uit, dat je er bijna niet naar binnen durft te stappen. Doe dat op zaterdag 16 juni toch maar wel, want dan is echt iedereen welkom voor Concertgebouw Open. Amateurmusici treden op de en kinderen strijden in de Talentenjacht. En daarbij zijn er allerlei leuke workshops om te volgen!

In de Grote Zaal, in de solistenfoyer, in de Spiegelzaal en zelfs in de garderobe. Overal in Het Concertgebouw klinkt muziek. Dat is misschien niet zo vreemd in een concertgebouw, maar op zaterdag 16 juni mag iedereen gratis komen luisteren! Tijdens het evenement Concertgebouw Open is iedereen welkom om mee te zingen en te musiceren. En om te luisteren naar anderen in de Talentenjacht bijvoorbeeld. Hierin strijden kinderen van 9 tot en met 12 jaar om de eerste plaats. In totaal treden meer dan 700 amateurmusici op in alle zalen en foyers.

Optreden in het Concertgebouw

Samen met amateurmusici repeteerden de professionals de afgelopen tijd voor een bijzonder optreden. Allemaal staan ze met het eindresultaat op het podium tijdens Concertgebouw Open. Bamba Nazar combineert rap, hiphop en spoken word met klassieke muziek van het Ricciotti Ensemble. DJ Vindictiv en DJ Optimus presenteren een echte dj-big-band. Kijk voor het complete programma van Concertgebouw Open.

Vind alle concerten op de UITagenda.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 16 juni 2012 - 121

Activiteiten Concertgebouw Amsterdam

Binnen enkele weken te bezoeken

Wiener Maiblumen, concert door Ciconia Consort


Geniet van de sfeer van de Weense Konditorei met een stuk Sachertorte, luisterend naar het Ciconia Consort. Wiener Maiblumen, een programma met liederen en instrumentaal werk uit de Weense fin de...

Later dit jaar

Voorjaarsconcert UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck


Beleef een meeslepende avond waarin het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck schittert met Strauss’ Don Juan, Moesorgski’s Liederen en dansen van de dood met stersopraan Nataliia Shumska en Rachmaninoffs...