1

Genezing voor homoseksuelen?

Het Dolhuys presenteert Verboden Liefde

Het Dolhuys Nieuws door

archief oud artikel 22 juni 2012 Cultuur Haarlem, Noord-Holland Een ziekte, een zonde, een misdrijf. Homoseksualiteit was lange tijd allesbehalve geaccepteerd. In museum Het Dolhuys gaat iedere bezoeker de confrontatie aan met zijn of haar opvattingen. En er komen allerlei rare wetenswaardigheden aan het licht. Is koffie een medicijn tegen homofilie?

Waanzin is hét thema van museum Het Dolhuys in Haarlem. Bezoekers krijgen hier de kans om de grens tussen gek en gezond op een interactieve manier te ervaren. En om op die manier meer te leren over psychiatrische patiënten en hun behandeling. Lange tijd hoorden homoseksuelen ook bij deze groep. Tot 1973 werd homoseksualiteit in het internationale handboek voor de psychiatrie uitgelegd als een geestelijke ziekte. Door de eeuwen heen werd het zelfs als een zonde, een misdrijf of een ziekte beschouwd. In een nieuwe installatie Verboden Liefde gaat het museum in op homoseksualiteit door de eeuwen heen.

Medicijnen tegen homoseksualiteit

Is koffie een medicijn tegen homofilie? En werd shocktherapie ooit gebruikt om de liefde tussen mannen te laten bekoelen? Al deze feitjes en fabels komen naar voren in het Dolhuys. Aan de hand van een interactieve opstelling gaan bezoekers de confrontatie aan met de eigen opvattingen over homoseksualiteit. Na een korte film, en een tentoonstelling eindigt de reis bij een psychiater. Hij wil je genezen van je overtuigingen...

Bezoekersinformatie

Verboden Liefde
Van 22 juni tot en met 26 augustus 2012.
Toegang: € 8,50 voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 17:24:51 · Gepubliceerd: 22 juni 2012 - 288