1

Handig met hout in Archeon

Themaweekend Dagen van Hout

Archeon: terug in de tijd! Nieuws door

archief oud artikel 23 juni 2012 Cultuur Al in de prehistorie maakten mensen dankbaar gebruik van hout. Ze maakten er vuur mee of vlochten van de boombast een handige mand. Hoe ze dat precies deden is dit weekend te zien in Archeon. Tijdens de Dagen van Hout draait alles om, jawel, hout! Probeer het zelf maar eens uit en vaar in een boomstamkano.

Als je een enorme boom voor je neus ziet staan lijkt het haast onmogelijk om die te gebruiken voor iets kleins als een speer of een mand. Toch gebruiken we het hout van een boom als sinds mensenheugenis voor de meest uiteenlopende dingen. In Archeon krijgen bezoekers dit weekend te zien hoe hout verandert in een handig gebruiksvoorwerp. De ambachtslieden geven demonstraties. Bij de Jager-Verzamelaars zorgt hout voor warmte. Met een vuurboog mag iedereen zelf proberen vuur te maken. Iets te moeilijk? Stap dan aan boord van een boomstamkano.

Terug naar de Middeleeuwen

De Romeinen wisten wel wat ze met hout moesten doen. Ze bouwden er een indrukwekkende muur van en houten pijlen en bogen voor de verdediging van hun stad. Wie wil mag de Romeinen komen helpen in het Romeinse leger! In de Middeleeuwen waren de huizen nog grotendeels van hout. En ook binnen waren bijna alle spullen van hout. De Schrijnwerker maakte allerlei meubels en de Hout- en Beenbewerker maakte ook allerlei houten spullen. Kom kijken hoe ze dat doen!

Themaweekend Dagen van Hout

23 en 24 juni 2012.
Toegang: € 17,50 voor volwassenen en € 15,50 voor kinderen.

Vind meer openluchtmusea op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 23 juni 2012 - 245

Activiteiten Museumpark Archeon

Vanaf volgende week te bezoeken

De Romeinen komen!


Tijdens het Romeins weekend vinden op Archeon diverse activiteiten plaats met een speciaal kampement waar het dagelijkse leven van de Romeinen te bewonderen is.

Binnen enkele weken te bezoeken

Zondagsbrunch


Op meerdere zondagen per jaar kun je bij Archeon genieten van een heerlijke zondagsbrunch met de hele familie.

Moederdagbrunch


Wil jij je moeder eens lekker verwennen! Dan regelt Archeon een heerlijke Moederdagbrunch voor jullie. Alle moeders worden deze dag extra in het zonnetje gezet en ontvangen een Moederdag goodiebag.

17e eeuws weekend


Komen jullie van 18 tot en met 20 mei naar het 17e eeuws weekend? Het wordt een weekend om niet te vergeten!