1

Vier het eerste weekend van de zomervakantie

Zomervakantie   Redactioneel door

archief oud artikel 6 juli 2012 Cultuur Het eerste weekend van de zomervakantie is een feit! Eindelijk tijd voor leuke dingen, daarom is hier alvast de DagjeWeg.NL Weekend Top 5. En het weekend is dit keer lekker zomers. Vier een Braziliaans feestje tijdens het Zomercarnaval in Doetinchem, geniet van muziek, theater en eten tijdens de Parade in Den Haag of schreeuw je schor op de Rijnweek. Fijn weekend!

Zomercarnaval Doetinchem

De mooiste praalwagens en kleurrijk geklede danseressen komen niet alleen in Rotterdam voorbij. Ook het boerendorp Doetinchem viert zomercarnaval. Drink de meest tropische cocktails, geniet van een lekkere barbecue of ga de strijd aan met De Tarzanbaan vol water. Ook leuk: de mega schuimparty, salsadansen en de vuurwerkshows. Iedereen waant zich op dit feest in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Trek een zwierig rokje aan en feest mee op Zomercarnaval Doetinchem!

6 juli 2012
Toegang: 11,- euro in de voorverkoop, 13,50 euro aan de kassa.

Kadeconcert Utrecht

Geniet vanaf het water van prachtige operaconcerten tijdens het Kadeconcert in Utrecht. Van Monteverdi tot Mozart, alles komt voorbij. Het concert begint om 17:15 uur bij de Geertebrug. Vanaf daar vaar of wandel je langs de Oudegracht naar de Weerdsluis. Onderweg kun je op vier plaatsen luisteren naar concerten van een kwartier. Het grote slotconcert begint om 19:00 uur bij de Weerdsluis. Geniet een uur lang van prachtige muziekstukken van zes verschillende ensembles. Piano, saxofoon, viool, harp, fluit en nog veel meer soorten muziekinstrumenten zijn te horen. Het enige wat je nodig hebt is een bootje, want vanaf het water is deze avond toch wel extra speciaal.

8 juli 2012
Toegang: gratis (exclusief boot).

De Parade Den Haag

Na een succesvolle editie in Rotterdam staan de kleurrijke tenten, terrassen en restaurants van de Parade vanaf 6 juli in Den Haag. Negen dagen lang kun je daar genieten van muziek, theater en eten in het Westbroekpark. Ook komen er een aantal toppers langs, zoals Ellen ten Damme, Nico Dijkshoorn en Ricky Koole voor een heerlijk optreden. Geen tijd om naar Den Haag te komen? Vanaf 20 juli is de Parade in Utrecht en vanaf 10 augustus staan de tenten in Amsterdam. Bezoek in elk geval één van de plaatsen!

6 tot en met 15 juli 2012
Toegang: verschillend.

Deventer Op Stelten

In Deventer beleef je dit weekend theatervoorstellingen op hoog niveau. De artiesten van Deventer Op Stelten voeren hun voorstellingen namelijk niet uit op een gewoon theaterpodium, maar hoog boven het publiek. Ze staan op stelten! In totaal zijn er 150 voorstellingen te bezoeken, en het leuke is: de toegang is overal gratis! De voorstellingen komen uit Frankrijk, Spanje en zelfs uit Australië. En hopelijk schijnt het zonnetje, want de optredens zijn allemaal buiten te bekijken.

5 tot en met 8 juli 2012
Toegang: gratis
.

Rijnweek 2012

Al jarenlang viert Rhenen begin juli een enorm feest. Dan is het namelijk tijd voor de Rijnweek! Elke avond zingen allerlei Nederlandse toppers de sterren van de hemel. Berget Lewis, Xander de Buisonjé en Jeroen van der boom zijn alvast een paar van de feestvierders. Ook is er voor een hele week kermis met bijzondere attracties, een motortoertocht, raceboten, zeepkistenrace, zeskamp, golfen over de Rijn en nog veel meer. Smeer alvast je keel en schreeuw je dit weekend schor tijdens de laatste optredens van de Rijnweek!

Nog tot en met 7 juli 2012
Toegang: gratis.

Vind nog veel meer leuke tips voor de zomervakantie!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-07-03 09:19:37 - 600