Evoluon Eindhoven weer open

Evoluon Eindhoven voor even terug naar oude functie

Brain Experience Nieuws door

archief oud artikel 7 juli 2012 Cultuur Eindhoven, Noord-Brabant Hoe zit het met die grijze massa in ons hoofd? Hoe werken onze hersenen en hoe krijg je ze fit? Nieuwsgiering? Kom kijken in het Evoluon Eindhoven: nu zes weken lang het wetenschappelijke ontdekcentrum Brain Experience. Daarmee krijgt hét icoon van Eindhoven haar oorspronkelijke functie weer terug. Neem snel een kijkje!

Een soort van ruimteschip midden in het centrum van Eindhoven: dat is Evoluon Eindhoven. Dit gebouw wordt gezien als hét icoon van Eindhoven. Vroeger was het een spannend ontdekcentrum over wetenschap en techniek, nu is het een prachtige plek voor een congres, evenement of vergadering. Maar vanaf vandaag krijgt het gebouw voor even zijn oude functie terug en gaan bezoekers in de Brain Experience op onderzoek uit als echte wetenschappers. Een robot heet iedereen welkom, wanneer hij citeert uit Shakespeare met een bekakt Brits accent.

Speel voor hersenchirurg

In de Brain Experience hebben hersenen geen geheimen meer. Speel voor hersenchirurg en bekijk de verschillende onderdelen van je hersenen eens van dichtbij. Of ontdek hoe het staat met je geheugen. Probeer bijvoorbeeld eens een letter te onthouden, als je wordt afgeleid door een vogeltje. Of schrik je een hoedje om het effect wat adrenaline op je prestaties heeft. Ook is er een buis waar je doorheen kunt lopen die je hersenen op het verkeerde been zet, waardoor je gaat wankelen. Wat je ook doet in de Brain Experience, je hersenen worden flink gekraakt!

Philips

Frits Philips wilde met de oprichting van het Evoluon in 1966 kinderen enthousiast maken voor techniek. "Dat moest zorgen voor meer studenten aan technische opleidingen, die vervolgens als werknemer van Philips aan de slag zouden gaan", is te lezen in het Nederlands Dagblad.

Frits Philips wilde kinderen enthousiast maken voor techniek
Brain Experience is te bezoeken van 7 juli tot en met 19 augustus 2012, dagelijks van 10:00 uur tot 18:00 uur. Een leuk idee voor de zomervakantie!

Laatst gewijzigd: 2016-07-27 09:57:42 · Gepubliceerd: 2012-07-06 08:51:55 - 2867