1

Dagje zee zonder zon

Tentoonstelling Aan Zee in De Hallen Haarlem

De Hallen Haarlem Nieuws door

archief oud artikel 13 juli 2012 Cultuur Haarlem, Noord-Holland Een dagje spartelen in de Noordzee is met dit weer vragen om een flinke verkoudheid. Toch is een dagje naar zee best mogelijk. In De Hallen Haarlem nemen de grote kunstenaars je mee naar de kust. Droom weg bij het oneindige water, waar zeeoorlogen en stormen woeden.

De zee is voor kunstenaars al eeuwen een bron van inspiratie. De Nederlandse kunstenaars waagden zich regelmatig aan weergave van een storm op zee, een zeeorlog of een mooi plaatje aan de kunst. De Hallen Haarlem verzamelde deze kunstwerken voor een speciale zomertentoonstelling Naar zee. In deze expositie zijn werken te zien van onder anderen Hendrik Mesdag, Isaac Israels en Jan Toorop. Sommige schilderijen laten idyllische plaatjes zien van mensen die genieten van een dagje strand. Maar de zee laat zich in de in de tentoonstelling ook van een andere kant zien. Een bedreigende en overweldigende kant. Laat je meevoeren in deze veelzijdige tentoonstelling.

Frans Hals Museum

De zee stroomt nog verder door dan De Hallen, helemaal naar het Frans Hals Museum. Hier hangen de zeegezichten van Hendrick Vroom, de grondlegger van het genre. Ook werk van zijn tijdgenoten heeft een plaatsje in een bescheiden expositie.

Zomerserie in De Hallen

Naar zee. De zee in de Nederlandse kunst sinds 1850.
Van 15 juni tot 2 september 2012.
De Hallen Haarlem.
Toegang: € 6,- voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Kijk voor meer interessante tentoonstellingen op het prikbord van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 17:24:36 · Gepubliceerd: 13 juli 2012 - 930