1

Dagje uit dit weekend

Van de kermis tot de Parade

Zuiderzeemuseum Enkhuizen Redactioneel door

archief oud artikel 19 juli 2012 Cultuur Na een hele reeks regenachtige weekenden zijn de vooruitzichten nu een stuk zonniger. De kans om er lekker op uit te trekken met hele gezin. Smul van suikerspinnen op de Mega Kermis Vlissingen en proef een visje in het Zuiderzeemuseum. Wie liever de handen uit de mouwen steekt is dit weekend welkom bij het hooien in Spaarnwoude.

Mega Kermis Vlissingen

Als je van de Superstar of de Swing Bob nog geen adrenalinekick krijgt, dan zorgen de Maxximum en Happy Spider daar wel voor. Deze vette attracties zijn te vinden op de Mega Kermis Vlissingen: een kermis van formaat. Jaarlijks komen hier zo'n 100.000 bezoekers op af! Smullend van suikerspinnen en andere lekkernijen zoeken ze hun weg tussen de wervelende attracties. De kleintjes vermaken zich op de draaimolen of in de Walking Waterballs. Zondag 24 juli is het Familiedag, dus kom met het hele gezin een kijkje nemen!

Mega Kermis Vlissingen
Van 13 tot en met 24 juli 2012.
Toegang: apart betalen voor de verschillende attracties.

Parade in Utrecht

Theaterfestival de Parade pakt haar kleurige tenten op en verhuist naar Utrecht. De komende zestien dagen fleurt dit culturele evenement de stad op met muziek, theater en lekker eten. En aantal toppers reizen mee naar Utrecht voor een heerlijk optreden. Wat dacht je van Ellen ten Damme, Nico Dijkshoorn en Ricky Koole? reden genoeg om de Parade met een bezoekje te vereren. Geen tijd om naar Utrecht te komen? Vanaf 10 augustus staan de tenten in Amsterdam. De allerlaatste kans om de Parade te bezoeken!

De Parade Utrecht
Van 20 juli tot 5 augustus 2012.
Toegang: verschillend per voorstelling.

Waterpret in het Zuiderzeemuseum

Het water spettert alle kanten op in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. De hele zomervakantie staat hier in teken van waterpret. Met een gratis waterpretplattegrond gaan de jonge bezoekers op zoek naar de leukste activiteiten. Werp de trossen los als een echte zeeman en hijs een vismand omhoog. Wie geluk heeft kan van 21 juli tot en met 19 augustus mee met een echte visserskotter. De matroos vertelt onderweg over het vangen van vis. Ook mee varen? De boot vertrekt zes keer per dag vanaf de dijk in het buitenmuseum.

Waterpret in het Zuiderzeemuseum
Van 30 juni tot en met 2 september 2012.
Toegang: € 14,50 voor volwassenen en € 8,70 voor kinderen.

Help de boer met hooien

Na een zomerse dag op het land gaat iedereen voldaan en roodverbrand weer naar huis. Voor natuurliefhebbers geen dagje op de kermis, maar een dagje hooien in het Spaarnwouderveen. De beheerders van het natuurgebied maaien en hooien ieder jaar met hulp van vrijwilligers. Na een ochtendje stevig aanpoten in het hooi wandelen de deelnemers een mooie route door het gebied. Ondertussen ontdekken ze verschillende soorten libellen, hun leefwijze en gedrag. Bewonder de grote keizerlibel, de waterjuffer en de noordse witsnuitlibelle! Wie ook mee wil komt op zondag 22 juli naar het Spaarnwouderveen.

Hooien in het Spaarnwouderveen.
Verzamelen bij de kruising van de Spaarndammerdijk met de oude Notweg/Batterijweg.
Van 9:30 uur tot 15:00 uur.

Zomerconcerten op Kasteel Middachten

Iedere zondag in juli is het groene openluchttheater van Kasteel Middachten het decor van een zomers concert. Verschillende muziekgezelschappen laten hun mooiste muziekstukken horen. Zo laat El Periquin aanstaande zondag 22 juli zijn flamencogitaar klinken. Dit dynamische en felle instrument is in goede handen bij deze Nederlandse flamencogitarist. Hij is één van de beste van het land! Bezoekers van het concert maken er een dagje uit van met een kopje koffie in de oranjerie, een bezoekje aan een expositie in het kasteel en een wandeling door de kasteeltuinen.

Zomerconcerten op Kasteel Middachten.
Iedere zondag in de maand juli.
Toegang: € 11,- per persoon.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 19 juli 2012 - 286

Activiteiten Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Waterwijs | Zuiderzeemuseum


Bezoek de tentoonstelling Waterwijs bij het Zuiderzeemuseum en ontdek meer over het watergebruik van toen en nu!

Binnen enkele weken te bezoeken

Tussen Kunst & Kidz


Op 4, 5 en 6 mei organiseert het Zuiderzeemuseum Tussen Kunst en Kidz voor kinderen en hun families in het buitenmuseum.

Redders op zee


De huidige Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) bestaat 200 jaar! Ter ere van dit jubileum is er in het Zuiderzeemuseum een tentoonstelling te zien over de geschiedenis en gezichten...