Als Indiana Jones door Nederland

Tropenmuseum |  
Redactioneel door

Ga op avontuur in eigen land

1 augustus 2012 Toerisme Wie kent de avonturier Indiana Jones nou niet! Deze stoere held verveelt zich nooit. Dan weer zet hij razendsnel een houten vlot in elkaar, terwijl hij vecht met krokodillen, de volgende keer gaat hij op schattenjacht en ontmoet gevaarlijke koppensnellers. Beleef zelf een avontuurlijk dagje Nederland en kruip in de huid van deze schatzoeker. Wat moet je allemaal doen om een echte Indiana Jones te worden?

Slingeren aan lianen

Slinger een weg langs het ingewikkelde Indiana Jones-touwparcours, schiet met echte blaaspijpjes en ga het water op per kano. Aan avontuur geen gebrek bij Break Out Evenementen! Helemaal spannend is Fort Inca, een gangenstelsel van honderddertig meter lang, met talloze hindernissen en aanwijzingen in geheimschrift. Oefen hier je behendigheid en gebruik alle spieren! Ze komen later goed van pas tijdens een speurtocht naar een verborgen schat.

Verken de tropen

Nergens leer je de tropen, de plek waar Indiana zijn avonturen beleeft, beter kennen dan bij het Tropenmuseum. Een spannende reis door verschillende eeuwen en onbekende culturen. Ontdek eeuwenoud aardewerk uit Colombia, leer over de koppensnellers die in de jungle leven en ga mee op verhalenreis. Voor jongere kinderen is er ook het speciale Tropenmuseum Junior, vol interactieve tentoonstellingen met mensen uit alle werelddelen. Onthoud de informatie goed, want kennis is macht!

Overleven in de jungle

Indiana Jones is een ster in het overleven in de jungle. Krokodillen, tijgers of kannibalen doen hem niks! Ga zelf op expeditie in de Orchideeën Hoeve en ontdek wat er allemaal in de tropen groeit en leer te overleven dankzij de natuur. Wist je dat er planten zijn die je beschermen tegen de regen en dat je sommige planten kunt eten? Maak ook een pijl en boog en een hengel om te jagen. Terwijl de kids de jungle ontdekken, is het de taak van de ouders om een mooi vuur aan te leggen. Zonder aanstekers te gebruiken! De allerkleinste kinderen spelen naar hartelust in het Mangrovebos Speelparadijs, een waterrijke binnenspeelplaats.

Schatten opsporen

Al dat geploeter, zweten, leren en oude talen ontcijferen moet natuurlijk wel een belangrijk doel hebben, zoals bijvoorbeeld een verloren schatkist opsporen! Doe mee aan allerlei opdrachten, los mysterieuze raadsels op en gebruik je kennis om geheimcodes op te lossen. Wie weet ontdek je zo de schat van de ronddolende Vuurman. Een oude legende uit Soest. Het enige wat bekend is, is dat de schat in het prachtige natuurgebied De Zoom ligt.

Ontdek de leukste activiteiten in de zomervakantie!

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2012-07-25 15:04:31 - 2884