Dagje uit dit weekend

Theater, zomercarnaval en een zwoele zomeravond

Het Drents Museum in Assen Redactioneel door

archief oud artikel 26 juli 2012 Cultuur Na een weekje strand, zwemmen en barbecueën kwijnt de Hollandse zomer dit weekend alweer weg. Maar hou die zomer in gedachten, want in Rotterdam wordt het zomercarnaval gevierd. En bij het Kröller-Müller Museum beleven bezoekers een zwoele zomeravond. Fijn weekend!

Zomercarnaval Rotterdam

Zon of geen zon: in Rotterdam maakt het allemaal niet uit. Het wordt sowieso een groot feest in de havenstad tijdens het jaarlijkse Zomercarnaval Rotterdam. In prachtige, gekleurde uitdossingen vieren de feestgangers twee dagen lang de zomer. Op zaterdag trekt de bonte parade door de binnenstad van Rotterdam met de tropische klanken van de carribean. Stort je in het feestgedruis of kijk vanaf de zijlijn toe en maak er alsnog een zomers weekend van. De Straatparade start en eindigt op de Boompjeskade.

Zomercarnaval Rotterdam
27 & 28 juli 2012.
Toegang: gratis.

Vikingen veroveren Drenthe

In Assen loop je dit weekend misschien wel een echte Viking tegen het lijf! Vlakbij Het Drents Museum hebben deze strijders hun kamp opgeslagen en blijven daar het hele weekend. De levende geschiedenisgroepen De Wolvenvoet en Runa laten in het kamp zien hoe de Vikingen leefden. Ook is er in het Drostenlaantje een echte Vikingenmarkt met producten uit die periode. Koop sieraden, etenswaren of gebruiksvoorwerpen uit de Middeleeuwen! En vergeet zondag niet om langs te komen voor de speciale uilenshow.

Vikingmarkt en Vikingkamp
28 en 29 juli 2012.
Toegang: gratis.

Airshow op Texel

Op Texel start dit weekend een spektakel van formaat: de LeaseWeb Texel Airshow. Hoog in de lucht halen verschillende vliegtuigen de mooiste stunts uit en ook op de grond staan er prachtige vliegtuigen om te bewonderen. Verwacht ouderwets vliegtuigstuntwerk, echte klassiekers en geraas van straalmotoren tijdens dit jaarlijkse evenement. Eén van de hoogtepunten is het optreden van het imposante Breitling Jet team met 7 Albatros straaljagers. En natuurlijk de Breitling Wing Walkers waarbij 2 dames over de vleugels van 2 Boeing Stearmans lopen! De organisatie verwacht tienduizenden mensen, dus kom ook!

LeaseWeb Texel Airshow
Zaterdag 28 juli 2012.
Van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen.

Zwoele Zomeravond Kröller Müller

Bezoekers van het Kröller-Müller museum wacht dit weekend alsnog een zwoele zomeravond. Door performance, dans, muziek en theater borrelen bijzondere verhalen naar boven. Verhalen die uitnodigen om naar te luisteren. Luister naar Nico Dijkshoorn, die voordraagt uit de audiotour die hij maakte voor het museum, en werp een nieuwe blik op een middeleeuws stilleven of een werk van Van Gogh. Wandel vervolgens door de kleine expo Knol d'amour, waar een hoofdrol is weggelegd voor de aardappel. Zelf aan de slag? Maak een animatiefilmpje!

Zwoele Zomeravond Kröller-Müller museum
Zaterdag 28 juli.
Van 15:00 uur tot 20:30 uur.
Toegang met een geldig toegangsbewijs voor het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum. € 16,40 voor volwassenen en € 8,20.

Pas op voor de Hongerige Wolf

Een klein gehucht hoog in Groningen is dit weekend het toneel van een bijzonder festival. Hongerige Wolf is de naam van dit evenement en de naam van het Groningse gehucht. Alles in Hongerige Wolf staat dit weekend in het teken van het festival. Theater, dans, muziek en beeldende kunst vinden een podium op de dijken, in de weilanden en de huiskamers. Geniet van de rust en ruimte van de omgeving en laat je inspireren door de voorstellingen. 's Nachts dansen de festivalgangers in de Danssilo, verscholen in de graanvelden.

Festival Hongerige Wolf
Van 27 tot en met 29 juli 2012.
Toegang: prijzen variëren per dag.

Meer tips voor dit weekend zijn te vinden op de UITagenda van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 26 juli 2012 - 395

Activiteiten Kröller-Müller Museum

Nu te bezoeken

Door de bomen het bos


Door de bomen het bos is een veelzijdige tentoonstelling, waarbij je geprikkeld wordt en met frisse gedachtes en ideeën weer naar huis gaat.

Wandeling “Door de bomen de Beeldentuin”


Makerscollectief Circus Andersom heeft een multidimensionale wandeling uitgezet door de beeldentuin van het Kröller Müller Museum. Lijkt het jou leuk om mee te wandelen? Haal dan snel een ticket!