1

Kriebelige beestjes tussen je tenen

Ontdek alles over bijen, kevers en vlinders!

Kleine Beestjesdag Dwingelderveld Nieuws door

archief oud artikel 31 juli 2012 In de zomer ben je vaker buiten dan binnen. Zonnen in het park, een boekje lezen in de tuin: en dan ineens voel je wat tussen je tenen kriebelen. Ga vandaag met Natuurmonumenten op onderzoek naar kriebelige beestjes in het Dwingelderveld en ontdek wat er leeft tussen het gras.

Kevertjes, duizendpoten, vlindertjes en spinnen: in het grasveld loopt meer rond dan je denkt! Vandaag kun je tussen 11:00 uur en 15:00 uur met een passe-partout op ontdekkingstocht in de insectenwereld van het Dwingelderveld. Neem een paar van die kriebelige beestjes mee naar huis of doe mee met een quiz. Ook staan de imkers van de Ruiner Imkerverening paraat om al je vragen over bijen te beantwoorden.

Van 11:00 uur tot 15:00 uur kun je in Nationaal Park Dwingelderveld voor de Kleine Beestjesdag. Kinderen die lid zijn van Natuurmonumenten betalen 4,50 euro. Niet-leden betalen 7,50 euro.

Nationaal Park Dwingelderveld

Het Nationaal Park Dwingelderveld bestaat uit heide, stuifzand en bos. De natuur geeft een goed beeld van het oude Drentse esdorpenlandschap.

Imkers staan paraat voor alle vragen over bijen
Bezoek ook de startpagina over natuur van DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 31 juli 2012 - 107