Dagje uit dit weekend

Tropisch dagje uit

DierenPark Amersfoort Redactioneel door

archief oud artikel 16 augustus 2012 Toerisme Na maanden kwakkelen bereikt de thermometer dit weekend eindelijk de tropische temperaturen. Het wordt dit weekend heerlijk warm! Geniet van de warmte of zoek verkoeling in een zwembad.

Voor dag en dauw

Een dagje dierentuin is leuk, maar niet als het buiten heet is. Ontsnap dit weekend aan de warmte door vroeg op te staan en voor openingstijd naar DierenPark Amersfoort te gaan. Iedere zondag krijgen bezoekers de kans om door het rustige park te lopen en de dieren goedemorgen te wensen. Daarna wacht er een lekker ontbijtje met uitzicht over de savanne. Het Vroeg uit de Veren-programma begint al om 7:00 uur, dus vergeet de wekker niet te zetten! En kinderen die in hun pyama aankomen mogen iets speciaals doen. Zij gaan het berenverblijf in om het eten van de bruine beren te verstoppen.

Vroeg uit de Veren in DierenPark Amersfoort.
Iedere zondag in augustus.
Toegang:

Kermis in Den Bosch

Vrolijke muziek, het geluid van de botsauto's en de geur van zoete suikerspinnen: ze nemen dit weekend Den Bosch over. De Bossche binnenstad is gevuld met de mooiste, spannendste en griezeligste kermisattracties voor de Bossche Kermis. De dappere kermisvierders wagen zich in de Booster, de Breakdance of de hoge zweeftoren Around the World. Voor de kleintjes wachten de pony's voor een ritje en rollen de Walking waterballs over het water. Wie kan er over het water lopen? Op zaterdag barst het feest echt los als de Braziliaanse bands met hun danseressen optreden!

Bossche Kermis.
Van 17 tot en met 26 augustus 2012.
Toegang: voor de grote attracties geldt een maximale ritprijs van € 2,50.

Zomers boerendagje

Albert Heijn zet dit weekend en volgende week de Hollandse Helden in de schijnwerpers. Alle boeren en telers, die hun producten aan AH leveren, zetten hun schuurdeuren open voor het publiek. Dus trek laarzen aan en pak de fiets naar een boerenbedrijf in de buurt. Kinderen en ouders steken hier veel op over het telen van fruit en groente of over het produceren van melk en kaas. Aai een koe, proef van verse groente en beleef het echte boerenleven tijdens één van de AH open dagen.

AH open dagen.
18 & 19 augustus en 25 & 26 augustus 2012.
Toegang: gratis.

Plons in een openluchtzwembad

Wanneer de dertig graden Celsius bereikt wordt is zelfs een gezellig dagje uit teveel moeite. Behalve dan wanneer er een zwembad in de buurt is voor een verkoelende pauze. Zoek dit weekend een openluchtzwembad in de buurt, leg een handdoekje neer op de zonneweide en vergeet alles om je heen. Tijd om echt te genieten van de Nederlandse zomer. Zo nu en dan een duik in het water, een hapje en een fris drankje erbij. Kortom, een fantastische zomerdag!

Zwemmen in een openluchtzwembad.

Waterplezier bij Neeltje Jans

In Deltapark Neeltje Jans is behalve verkoeling nog veel meer te vinden. Bezoekers kijken ademloos toe bij spectaculaire shows met zeeleeuwen en zeehonden. En wie durft schiet met een bootje van de waterglijbaan! Voor de kinderen is er nog een grote waterspeelplaats. Wie blijft het langste droog? Maak een eigen waterval, verleg de loop van een beekje, bedien sluisjes en blijf op de been op de muziekmakende wiebelstenen. Dit alles met gewoon heel zuiver zout Oosterscheldewater. Ach, en nat worden is met deze zomerse temperaturen helemaal niet erg!

Deltapark Neeltje Jans.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:30 uur.
Toegang: € 22,00 voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 16 augustus 2012 - 1104