1

Dagje uit dit weekend

Museumnacht, Havenfestival en Paleis Soestdijk

Kalender van DagjeWeg.NL Redactioneel door

archief oud artikel 27 augustus 2012 Cultuur Heel Nederland wandelt rustig aan het gewone leven weer in. En dat betekent dat er weer van alles te doen is! Dit weekend hoeft niemand zich te vervelen. In Den Haag zijn de musea de hele avond open en de voortuin van Paleis Soestdijk staat vol heerlijke chocolade en wijn. En in Almere is het ook al feest tijdens het Almere Haven Festival. Dus vier het mee!

Lokale helden in Den Haag

Aan interessante musea ontbreekt het niet in de hofstad en dit weekend kan iedereen daar extra lang van genieten. Zaterdagavond staan de museumdeuren tot 02:00 uur open voor de Haagse museumnacht. Alle musea organiseren op deze avond leuke activiteiten met Local Heroes. Ga op reis met de Haagse ontdekkingsreizigster Alexine Tinne naar het warme Afrika en maak kennis met de Haagse Baywatch. Voor de kinderen is er een speciale KinderNachtRoute. In de nacht speuren ze rond als echte privédetectives! En maken ook nog zelf een scheepsuniform in het Kinderboekenmuseum.

Museumnacht Den Haag
Zaterdag 1 september 2012 tot 01:00 uur.
Toegang: een passe-partout voor alle deelnemende instellingen kost € 15,- (€ 12,50 in de voorverkoop).

Met de stoomtrein Terug naar Toen

Het verleden wordt voor even heden tijdens het grootste stoomtreinevenement van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij. Terug naar Toen geeft bezoekers de kans zelf te ervaren hoe het er vroeger aan toe ging op het spoor. Tussen Apeldoorn en Beekbergen rijden de ouderwetse stoomtreinen alsof het weer de dagelijkse gang van zaken is. En in het museumdepot van Beekbergen stoomt het flink, want hier worden net als vroeger water en kolen gebruikt. Af en toe komt er een draaischijf aan te passen om de treinen te draaien. Behalve treinen zijn er ook oldtimers te bekijken op het festivalterrein. Voor de kinderen zijn er attracties en modelspoorbanen. Genoeg te zien! Dus pak de autobus en pendel tussen Beekbergen en Loenen om alles te bekijken. Of kom helemaal in stijl met een stoomtrein naar Terug naar Toen.

Terug naar Toen
1 & 2 september 2012.
Toegang: € 15,- voor volwassenen en € 10,- voor kinderen.

Open Studio Dagen Hilversum

Het enige wat we uit de studio's van Hilversum zien zijn de mooie, flitsende programma's. We kijken en luisteren naar hippe presentatoren en lachen of huilen bij mooie uitzendingen. Maar wat gaat daar precies aan vooraf? Hoe wordt een programma gemaakt? Wie wel eens een kijkje wel nemen in die mediawereld pakt dit weekend de trein naar Hilversum voor de Open Studio Dagen. Verruil deze vervolgens op het Mediapark voor de Hillywood Tour en ga langs in de studio's van Life 4 You, Voetbal International en RTL Boulevard. En vergeet niet om zelf een spelprogramma op te nemen en even het weer te voorspellen net als Erwin Kroll.

Open Studio Dagen
1 & 2 september 2012 van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: gratis.

Almere Haven Festival

Drie dagen liggen er tientallen botters te pronken in de haven van Almere. Ze liggen aangemeerd voor het feestelijke Almere Haven Festival. De Spaanse klanken van muziekgezelschap La Tuniña wisselen af met spetterende gipsy muziek. Over het water klinkt iedere avond wisselende muziek, waar bezoekers gratis van mee genieten. Overdag gaat het feest door met workshops, een circus en smakelijke proeverijen. Op zondag struint iedereen over de Antiek- & Brocantemarkt om de mooiste spulletjes op te duikelen. En het allerleukste is een tochtje met een authentieke botter over het Gooimeer.

Almere Haven Festival
Van 31 augustus tot en met 2 september 2012.
Toegang: gratis.

Royaal Genieten op Soestdijk

Koninklijke klasse, dat is wat de bezoeker van het evenement Royaal Genieten mag verwachten. De voortuin van Paleis Soestdijk is gevuld met ambachtelijke producten en bijzonder vakmanschap. Nip van de favoriete wijn van Prins Bernhard en proef van Veluwse lekkernijen. Meesterbakkkers, chocolatiers en patissiers maken hun naam waar en presenteren heerlijke zoetigheden. Producten met een bijzonder verhaal staan centraal. Van kleding tot goud en prachtige woonaccessoires. Bezoekers van het evenement kunnen daarnaast aansluiten bij een rondleiding door het paleis, de tentoonstelling van M.C. Escher bekijken en door de tuinen wandelen.

Royaal Genieten Soestdijk
Van 30 augustus tot en met 2 september 2012.
Toegang: € 17,50 voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 27 augustus 2012 - 614