1

Dagje uit dit weekend!

Stoomtreinen, Texel, Blijburg en appels plukken

Nog meer activiteiten Redactioneel door

archief oud artikel 13 september 2012 Cultuur Een dagje strand zit er dit weekend niet in, maar ook zonder zomerweer is er weer genoeg leuks te doen. Bekijk de mooiste stoomlocomotieven in het Spoorwegmuseum, geniet van heerlijke hapjes op Texel of beleef 24 uur cultuur in Rotterdam. DagjeWeg.NL wenst iedereen een fijn weekend!

Stoom in het Spoorwegmuseum

Toen de stoommachine werd uitgevonden, was ook het eerste treinritje niet ver weg meer. Het Spoorwegmuseum gaat terug in de tijd en zet het museum dit weekend vol met stoommachines. Alles komt onder stoom; van treinen, walsen, fietsen, trekkers en vrachtwagens tot zelfs een auto en een brandweerspuit. Dit is de door paarden getrokken Gorkumse brandweerspuit. Dit weekend staat ook de replica van de Arend onder stoom. Dat is de eerste Nederlandse stoomlocomotief. Ga terug in de tijd en ervaar zo'n nostalgisch treinritje.

Stoom!
Toegangsprijs: 14,50 euro.
15 & 16 september 2012.

24 cultuur Rotterdam

Geen Uitmarkt in Rotterdam, de Maasstad opent het nieuwe culturele seizoen met 24 uur cultuur. 24 uur lang genieten van voorproefjes of premières van voorstellingen, bijzondere projecten of kijkjes achter de schermen. Theater, dans, beeldende kunst, muziek en film, het programma is bomvol. Het feest begint op zaterdag om 17:00 en is zondag om 17:00 uur weer afgelopen. Maak je zaterdagnacht bijzonder en bezoek een theater!

24 uur cultuur
15 & 16 september 2012
Toegangsprijs: verschilt per voorstelling.

Plukken bij Landgoed de Olmenhorst

De fruitbomen op Landgoed Olmenhorst hangen vermoeid naar beneden. Het fruit wat eraan hangt, wordt namelijk veel te zwaar. Kom daarom dit weekend helpen met plukken! Trek je rubber laarzen aan, pak een grote mand of tas en trommel al je vrienden op. Het is tijd om te oogsten! Geniet van zelfgeplukte appels en peren of van een lekkere lunch op het terras. Ook kun je dit weekend boogschieten, mee in de huifkar, of een ritje op een pony maken.

Landgoed Olmenhorst
15 & 16 september 2012
Toegangsprijs: gratis (voor sommige activiteiten wordt er een vergoeding gevraagd).

Bourgondisch genieten op Texel

Niet alleen in Noord-Brabant geniet je van het Bourgondische leven. Texel staat dit weekend ook bol van de culinaire hoogstandjes tijdens Texel Culinair. In de Dorpsstraat in badplaats De Koog hebben 27 eettentjes hun best gedaan om iets lekkers op tafel te zetten. En na dit heerlijke culinaire dagje komt iedereen weer veilig thuis met de bus van TexelTours. Voor drie euro per persoon mag je mee met de BOB.

Texel Culinair
14 tot en met 16 september
Toegangsprijs: gratis.


Feestje aan het water

Het laatste restje van de zomer vier je dit weekend op het strand van Blijburg met het zomerfestival Costa del Soul. Zaterdag is het van 12:00 uur tot 24:00 uur heerlijk genieten van vijftig verschillende optredens. Ook zijn er allemaal leuke eettentjes, zoals een oer-Hollandse viskar, het beste schaafijs van de lage landen, een Surinaams eetkarretje en wafels op wielen. Ook zijn er die dag dertig kunstenaars samen bezig om van een kale wand een enorm kunstwerk te maken. Kom naar Blijburg, eet, dans en geniet!

Costa del Soul
15 september 2012.
Tiegangsprijs: 27,50 euro.

Kijk voor meer leuke activiteiten dit weekend op de kalender.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 13 september 2012 - 429