Smeer je in met Marokkaanse modder!

Nieuwste trends in health & beauty

Health & Beauty Redactioneel door

archief oud artikel 9 oktober 2012 Toerisme Wat is er nou meer ontspannen dan een dagje naar een kuuroord en te genieten van de heerlijkste massages en saunabaden? DagjeWeg.NL vertelt wat de nieuwste trends zijn in health & beauty. Drijven op heel zout water, je insmeren met Marokkaanse klei of kijken naar tropische vissen. Even weg van de hectiek van de dag!

Floaten

Floaten, de naam zegt het al, is drijven. Maar dan wel drijven op heel zout water met een temperatuur van 35,5 graden Celsius. Hiervoor kun je naar de Dode Zee, maar het kan ook een stuk dichter bij huis in een speciale cabine. In de cabine is het muisstil en donker. Daardoor kom je binnen een paar minuten in een diepe ontspanning en voel je je gewichtloos. Floaten helpt bij huidproblemen, stress en slaapproblemen. En ook je spieren worden helemaal ontspannen, doordat er geen één belast is. Laat de hectiek van de dag van je af glijden en geniet van totale ontspanning. Floaten kan onder andere bij Koan Float in Amsterdam.

Rasul

Rasul is een traditioneel Arabisch badritueel dat al duizenden jaren oud is. Hierbij smeer je jezelf in met Rasulklei, dat is honderd procent natuurlijke vulkanische klei. Elke sauna gebruikt weer andere klei, uit Marokko, Frankrijk of de Dode Zee. De klei zuigt als een spons vocht en afvalstoffen op. De beste manier om de klei in te laten trekken, is door middel van een stoombad van 45 graden Celsius. Daarna scrub je je lichaam nog een keer en spoel je je af onder een warme douche. Het resultaat na een rasulbehandeling merk je direct aan de huid, deze voelt zijdezacht en glad aan. Een rasulbehandeling kan bijvoorbeeld bij de Veluwse Bron in Emst.

Aquarium sauna

Niet iedereen kan in een sauna zijn gedachten stopzetten. Soms begin je te piekeren of te kletsen met een saunagenoot en dan gaat ontspannen zeker niet lukken. Een oplossing is de aquariumsauna. Eén wand van de sauna is omgetoverd tot aquarium, vol gekleurde vissen. De vissen zorgen voor een extra rustgevend effect in de sauna. De aquariumsauna is een stiltesauna en de temperatuur loopt op tot 80 graden Celsius. Er is onder andere een aquariumsauna bij Thermen Holiday in Schiedam.

Opgietingen

Een opgieting is een heerlijk ontspannend ritueel dat plaatsvindt in de sauna. Hierbij wordt een mengsel van water en etherische oliën over de hete saunastenen gegoten, waardoor het steeds een beetje warmer wordt in de sauna. Met slagen van een handdoek komt het stoom en de geur van de olie overal. Tijdens de opgieting raakt je lichaam even oververhit. De lichaamstemperatuur kan oplopen tot zo'n 38,5 graden Celsius en de temperatuur van de huid tot wel 40 graden Celsius. Daarna ga je heftiger transpireren en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Een opgieting is dus een lichaamsreiniging van binnenuit! Ontdek hoe speciaal een opgieting is bij Sauna de Heuvelrug in Veenendaal.

Hamam

Tijdens een vakantie naar Turkije is de hamam iets wat geen enkele vrouwelijke toerist mag overslaan. Maar ook steeds meer Nederlandse sauna's bieden deze bijzondere verwennerij aan. Eigenlijk is de hamam een soort uitgebreid scrubritueel. Je ligt op marmeren tafels met een temperatuur van ongeveer 38 graden Celsius, wat al heel ontspannen werkt. Het scrubben gebeurt met een zijden handschoen, waarmee alle dode huidcellen worden verwijderd. Daarna is het tijd voor de zeepbehandeling. Met een katoenen zak vol warm schuim van olijfzeep word je van top tot teen gemasseerd. Tussen de behandelingen door word je telkens overspoeld met emmers vol warm water. Dode huidcellen worden verwijderd, de bloeddoorstroming wordt gestimuleerd en spieren raken ontspannen! Kies voor een hamambehandeling bij Spa Zuiver in Amsterdam.

Vriendinnen Uit met je partner Health

Vind nog veel meer sauna's op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2015-07-31 13:53:40 · Gepubliceerd: 9 oktober 2012 - 2660