Hossen met je favoriete schrijvers

Kinderboekenweek sluit af met Kinderboekenparade

Nog meer musea Nieuws door

archief oud artikel 14 oktober 2012 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland De Kinderboekenweek zit er weer op. Vandaag wordt de week feestelijk afgesloten met de Kinderboekenparade. Hier kun je hossen met je favoriete schrijvers!

Afgelopen week was het Kinderboekenweek. In boekwinkels en bibliotheken waren allemaal leuke activiteiten te beleven. En natuurlijk kreeg je bij aankoop van een kinderboek vanaf 10,- euro het Kinderboekenweekgeschenk. Dit jaar was dat Het Akropolis Genootschap en De slag om bladzijde 37, van Tosca Menten.

Vandaag wordt de feestweek afgesloten met de Kinderboekenparade bij het Kinderboekenmuseum. Hier kun je al je favoriete schrijvers en illustratoren ontmoeten. Onder andere Paul van Loon, Francine Oomen, Jan Terlouw en Jacques Vriens lopen er rond. Maar kinderen kunnen ook zelf aan de slag. Schrijven, muziek maken of knutselen. Ook erg leuk: je eigen gedicht maken op een iPad of dansen op de Mees Kees-show.

Het festival is gratis te bezoeken. Wil je ook even binnenkijken bij het Kinderboekenmuseum? Dan betalen kinderen vijf euro voor een entreekaartje.

Trein

De leukste manier om naar de Kinderboekenparade te komen is met de intercity vanuit Utrecht naar Den Haag Centraal. In één van de coupés zit Vivian den Hollander, schrijfster van de boeken Spekkie en Sproet, de Effies en Pip. Tijdens de treinrit leest zij allemaal spannende verhalen voor, dus voor je het weet ben je alweer op de plaats van bestemming. De trein vertrekt om 09:30 uur vanaf spoor 18b. Reserveer wel even een plekje via info@kinderboekenmuseum.nl.

Kinderen Dagje Den Haag Musea

Onder andere Paul van Loon, Francine Oomen en Jacques Vriens lopen er rond
De herfstvakantie is begonnen!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 14 oktober 2012 - 235