En maar kijken naar de kont van het paard...

Zuidlaardermarkt |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Zuidlaardermarkt verkoopt 2200 paarden

16 oktober 2012 Cultuur Zuidlaren, Drenthe Zachtjes gaan de paardenvoetjes... Nou, vandaag niet in Zuidlaren. Daar vindt vandaag de grootste paardenmarkt van Europa plaats en dat wordt dus één grote beestenboel. Kom ook naar de Zuidlaardermarkt!

Geniet daarna van een portie poffertjes of een mierzoete suikerspin

Vanochtend is om om 06:00 uur de Zuidlaardermarkt begonnen. Met 2200 paarden is dit de grootste paardenmarkt van Europa! Door middel van de eeuwenoude handelsmethode handjeklap wisselen honderden paarden pony's vandaag van eigenaar. De markt is in totaal wel 4,2 kilometer lang. Dus dat is een paar uurtjes lang genieten van die prachtige dieren.

Markt

Maar er is nog veel meer te doen dan kijken naar hinnikende paarden, zoals slenteren langs de vierhonderd kramen, of een lekkere Zuidlaarderbol eten. Dat is een typische lekkernij uit dit Drentse plaatsje. Dit is niet zomaar een vlooienmarkt, maar een markt die maar één keer per jaar plaats vindt! Maak ook eens een rondje in één van de spannende kermisattracties. En geniet daarna van een portie poffertjes of een mierzoete suikerspin.

Nog een keer op stap met een paard? Vind de leukste huifkartochten op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-10-15 14:39:22 - 541