Dagje uit dit weekend!

Daten met een skileraar of vliegen net als een piloot!

UITagenda DagjeWeg.NL Redactioneel door

archief oud artikel 1 november 2012 Toerisme De herfstvakantie is afgelopen, gebruik daarom het weekend om lekker op stap te gaan. DagjeWeg.NL geeft alvast wat leuke tips. Bezoek zaterdagnacht een museum in Amsterdam, geniet van Zwitserse kaasfondue bij SnowWorld Landgraaf of stap in een simulator van een Boeing 747 bij Aviodrome. Er is genoeg te doen!

Museumnacht Amsterdam

Normaalgesproken sluiten musea rond etenstijd hun deuren. Aanstaande zaterdag gaat dat in Amsterdam een beetje anders. Dan begint het feest pas 's avonds en blijven vijftig musea tot 02:00 uur geopend! Voor de Museumnacht koop je een ticket waarmee je alle musea kan bezoeken, gratis met GVB tram en (nacht)bus kan rijden en tot en met 31 december 2012 nog een keer gratis terug kan komen. In het Amsterdam Museum vier je een 80's & 90's party en maak je een tijdreis door de popmuziek, in het Stadsarchief zetten twee DJ's de tent op zijn kop en in het Persmuseum klinken er Arabische klanken uit de speakers. Voetjes van de vloer dus tijdens de Museumnacht Amsterdam!

3 november 2012.
Toegang: 17,50 euro.

Grootste Flight Simulator Evenement ter wereld

Iedereen die droomt van een leven als piloot, heeft aankomend weekend de tijd van zijn leven. Dan vindt namelijk het Flight Simulator Weekend plaats in Aviodrome Lelystad Airport. Op het terrein staan simulators van verschillende vliegtuigen. Vliegen in een Boeing 747 of in de cockpit van een F-16 voor nog meer sensatie. Ook ontdek je hoe een simulator nou precies werkt, hoe die gemaakt wordt en hoe al die virtuele landschappen worden ontworpen. Naast de simulators zijn er leuke workshops, virtuele luchtvaartmaatschappijen en stands te vinden in Lelystad.

3 en 4 november 2012.
Toegang: 15,75 euro voor volwassenen en 13,25 voor kinderen.

Natuurwerkdag

Niet bang voor vieze vingers? Steek dan dit weekend de handen uit de mouwen tijdens de Natuurwerkdag. Nederland kan namelijk wel een opknapbeurt gebruiken. Een wilg knotten, een poel schoonmaken of een fruitboom snoeien? Er zijn zoveel verschillende activiteiten, dat er altijd wel iets voor je bij zit. Speciaal voor kinderen zijn er activiteiten als nestkastjes maken, hutten bouwen en bollen planten. TV-tuinman Lodewijk Hoekstra geeft op 3 november 2012 om 09:30 uur het startschot voor de Natuurwerkdag op landgoed Zuylenstein. Dan worden er op het landgoed 114 wilgen geknot.

3 november 2012.
Toegang: gratis.

Zwitserland Weekend in SnowWorld

Zit een wintersportvakantie er niet in dit jaar? Kom dan dit weekend naar SnowWorld Landgraaf. Daar staat alles in het teken van de Zwitserse Alpen tijdens het Zwitserland Weekend. Ga speeddaten met een Zwitserse skileraar, geniet van kaasfondue en Zwitserse chocolade of relax op het Zwitserse zonneterras. Ook zijn er spannende skiwedstrijden en lopen er zaterdag Sint-Bernhardshonden rond. En natuurlijk kun je ook gewoon lekker zelf gaan skiën of snowboarden op de enorme skibaan van SnowWorld.

3 en 4 november 2012. Toegang: 19,95 euro voor volwassenen en 16,95 euro voor kinderen.

Art Assen

Creabea's moeten dit weekend naar Assen voor de leukste kunstbeurs van het noorden: Art Assen. Hier zijn zoveel kunstvormen te zien, dat je soms niet weet waar je moet kijken. Van schilderijen tot bronzen beelden en van keramiek tot fotografie. Iets moois gezien voor thuis aan de muur of op de bijzettafel? Pak dan je portemonnee, want alles is te koop! Erg leuk is dat de kunstenaars niet langs een toelatingscommisie hoefden om mee te mogen doen met de beurs. Daardoor zijn er veel verschillende kunstwerken te zien, met een verschillende doelgroep en in verschillende prijsklassen.

3 en 4 november 2012.
Toegang: 7,- voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen.

Nog meer leuke activiteiten in de UITagenda van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 1 november 2012 - 456