Licht uit, spot aan op stadhuis Maastricht

Maastricht wilt Culturele Hoofdstad 2018 worden

Maastricht Nieuws door

archief oud artikel 7 november 2012 Cultuur Maastricht, Limburg De tip voor vandaag: een dagje Maastricht. Verdwaal in de Kazematten, maak een mooie vaartocht over de Maas en geniet daarna van een prachtig lichtspektakel op de stenen muur van het stadhuis.

Nog tot en met 10 november 2012 komt het stadhuis van Maastricht tot leven met het prachtige lichtspektakel: De Begeerde Bruid. Van 19:00 uur tot 22:00 uur wordt er op de stenen muur van het stadhuis doorlopend het verhaal over de geschiedenis van Maastricht geprojecteerd. Daarmee viert Maastricht het twintig jarig bestaan van het Verdrag van Maastricht. Ook wil Maastricht in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa worden. Met deze voorstelling zet de stad zich goed in de spotlights! En extra leuk: de voorstelling is gratis!

De Begeerde Bruid

"Maastricht is een begeerde bruid", aldus Gerard Rooijakkers, directeur van BV Limburg en creatief brein achter het concept. "In het verleden kwamen de vrijers niet keurig aankloppen bij de stadspoorten, maar ze schoten gewoon een bres in de stadsmuren. De Maastrichtse bruid was immers lang niet altijd gewillig."

Dagje Maastricht

Het lichtspektakel begint pas om 19:00 uur, maar overdag is er ook al van alles te doen in Maastricht. Ga bijvoorbeeld lekker toeren door de stad met een hippe Vespa van Dolce Vespa. Of ga de Maas op met een rondvaartboot en eindig deze excursie met een wandeling door de Kazematten. Spannend!

Daarmee viert de stad het twintig jarig bestaan van het Verdrag van Maastricht

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 7 november 2012 - 194

Dit past bij 'Licht uit, spot aan op stadhuis Maastricht'