Twaalf vierkante meter vol Sinterklaasspullen

Het Sinterklaas Museum |  
Nieuws door

Bezoek het Sinterklaasmuseum in Zwolle!

13 november 2012 Cultuur Zwolle, Overijssel Een harige Spanjaard met veel geld, een stokoude Turk of een vliegende bisschop op een achtbenig paard: wie is Sinterklaas? In het Sinterklaasmuseum in Zwolle ontdek je het geheim van de goedheiligman.

Aanstaande zaterdag is het weer zover: dan zet Sinterklaas weer voet aan wal in Nederland. Twee weken lang zwerft hij samen met zijn pieten over de daken om cadeautjes uit te delen, met als hoogtepunt Pakjesavond op 5 december. Maar wie is die man met die witte baard, rode tabberd en grote gouden staf? In het Sinterklaasmuseum in Zwolle ligt het antwoord op deze vraag.

Museum

Het Sinterklaasmuseum neemt bezoekers mee naar de geschiedenis van Sinterklaas. In een kelder van twaalf vierkante meter groot is in elk hoekje wel iets te zien. LP's, boeken, tekeningen, een kam en borstel, bisschopswijn, foto's, poppen, snoepgoed, beeldjes en kandelaars. "Allemaal om Sinterklaas en zijn oeroude Nederlandse traditie in stand houden en vooral behouden!", vertelt het museum. Tijd om even binnen te kijken!

"Allemaal om Sinterklaas en zijn oeroude Nederlandse traditie in stand houden!"
De leukste Sinterklaasfeesten vind je op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-11-12 12:05:18 - 430