Muziek, dans en fonkelnieuw theater

Jonge Harten Festival in Groningen

Jonge Harten Festival Groningen Nieuws door

archief oud artikel 23 november 2012 Cultuur Groningen, Groningen Het nieuwste van het nieuwste verzamelt zich in de theaters van Groningen. Het Jonge Harten Festival presenteert jong en aanstormend talent, ieder met zijn of haar bijzondere kwaliteiten. Duik de binnenstad in en geniet van dans, theater en muziek.

Al vijftien jaar lang zet het Jonge Harten Festival jong talent op de kaart met een negendaags festival in de stad Groningen. En ook dit jaar vullen de theaters zich met fonkelnieuwe shows, muziek en dansvoorstellingen. Erik Kaiel, danser en choreograaf van de ArtEZ Dansacademie, opent het festival met de Nederlandse première van O Snap!, een dansvoorstelling vol energie. Drie jonge mensen proberen hun eigen ritme te vinden en niet te dansen naar de pijpen van een ander. Ook de jonge Koreaanse choreografe Howool Baek verrast toeschouwers met een bijzondere dansvoorstelling. Het podium is het lichaam, de dansers de vingers en tenen: een juweeltje.

Muzikaal talent

Naast theater en dans is er op Jonge Harten ook plaats voor muzikaal talent. Voor Daily Bread bijvoorbeeld, een vierkoppige band met roots in Friesland en Flevoland. Hun vorige album beschreven ze zelf als 'Sexy Garage Dance', maar met hun nieuwe nummers zochten ze een nieuwe stijl. Op Jonge Harten laten ze van zich horen met een ode aan de liefde, de vrijheid en het leven, verzameld op het album Iterum. Ander aanstormend talent van eigen bodem is Mister & Mississippi. Deze vier begonnen aan een schoolproject voor de Herman Brood Academie en bestormen nu met hun folk-rock de Nederlandsepodia's.

Programma

Naast het programma met 30 voorstellingen en optredens is er nog meer te beleven. In het Jonge Harten Café klinkt live-muziek en genieten gasten onder het genot van een drankje van de goede gesprekken met de makers en andere bezoekers. Ook is dit de plek waar de Jonge Harten Radio gemaakt wordt, iedere festivaldag tussen 19:00 uur en 20:00 uur op OOG Radio.

Bezoekersinformatie

Jonge Harten Festival Groningen
Van 23 november tot en met 1 december 2012.
Toegang: prijzen variëren per voorstelling.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-11-22 09:51:23 - 191