1

Vintage, antiek en retro

VerzamelaarsJaarbeurs in Utrecht

VerzamelaarsJaarbeurs Utrecht Nieuws door

archief oud artikel 25 november 2012 Toerisme Utrecht, Utrecht Waar iedereen zijn of haar huis inricht met het dertien-in-een-dozijn Ikea spul, kies jij voor rommelmarkten, Marktplaats en kringloop. Echte vintage, daar ben je gek op! Koop dit weekend dan een treinkaartje naar Utrecht en snuffel door de mooiste vintage, retro en antieke spulletjes op de VerzamelaarsJaarbeurs.

De naam zegt het al: de VerzamelaarsJaarbeurs is echt een evenement voor verzamelaars. Liefhebbers van antieke spulletjes, retro hebbedingen en mooie vintage kleding, sieraden en accessoires zijn hier op de juiste plek. Tweeduizend kramen verdeeld over vijf beurshallen vormen een walhalla voor de snuffelaars en de dagjesmensen. Porselein poppen of designartikelen: het is hier allemaal te vinden. Een bijzondere verzameling is die van Teun Raaijmakers. Hij staat op de VerzamelaarsJaarbeurs met zijn collectie vintage computers en de allereerste Personal Computer ooit: de Commodore SX64. Wereldwijd zijn hier maar 6000 exemplaren van gemaakt! Tijdens de beurs reikt het magazine Verzamelen voor de vierde keer de Dutch Collector Awards uit aan een viertal mensen met de mooiste, meest bijzondere verzameling. Wie wint er? De pinguïns, vuurtorens of toch de traditionele munten en postzegels?

Marilyn Monroe

Op de VerzamelaarsJaarbeurs staat er iemand in de spotlights en dat is niemand minder dan Marilyn Monroe. Dit jaar is het vijftig jaar geleden dat de filmster op 36-jarige leeftijd overleed. Voor de bezoekers van de beurs is er een expositie samengesteld met allerlei memorabilia, zoals posters en beeldjes van Marilyn. Ook zijn er tien replica's te zien van haar beroemde jurken, zoals de witte opwaai-jurk uit The 7 Year Itch en een roze, satijnen jurk uit Diamonds are a Girls' Best Friend.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 25 november 2012 - 288