Schaatsen op het Vrijthof

Magisch Maastricht Nieuws door

archief oud artikel 3 december 2012 Toerisme Maastricht, Limburg Schaatsen op het Vrijthof, genieten van het uitzicht over de verlichte skyline van Maastricht of lekker slenteren over de kerstmarkt. Dat is Magisch Maastricht!

Schaatsen op een sloot achter je huis, daar is het nog net even te vroeg voor. Daarom is de tip voor vandaag: een dagje Maastricht. Op het gezellige Vrijthof ligt namelijk een grote schaatsbaan van wel 800 vierkante meter groot. Niet zo'n schaatsliefhebber? Ook dan is er in Maastricht genoeg te doen. Ga bijvoorbeeld mee in het reuzenrad voor een tocht over de skyline van Maastricht of struin de kerstmarkt af op zoek naar originele kerstcadeaus.

Op het verwarmde kerstterras kun je even bijkomen met een mok warme chocolademelk met slagroom en een oliebol. Vanaf hier is er een prachtig uitzicht op de Sint Servaasbasiliek en zijn er ook nog leuke optredens

Magische Lichtroute

Nog meer van de sfeervol verlichte stad zien? Download dan de Magische lichtroute en maak een prachtige wandeling door de stad. Er hangen kroonluchters op Plein 1992 en de Markt en Mosae Forum, de Sint Servaasbrug en de 'Hoeg Brögk' zorgen voor een speciaal lichtpad over de Maas en vanaf 7 december schijnt een gigantische kerstboom met 12.000 lichtjes over winkelcentrum Mosae Forum.

De schaatsbaan op het Vrijthof is wel achthonderd vierkante meter groot!
Vind nog veel meer leuke tips in Maastricht en maak je dagje weg compleet!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 3 december 2012 - 920