Dagje uit dit weekend

Winterparadijs, Dickens Festijn en de Gouden Eeuw

Evenementen en activiteiten Redactioneel door

archief oud artikel 10 december 2012 Cultuur De donkere avonden roepen een ouderwetse kneuterigheid op, met stevige winterkost en gezellige kaarsjes. In Deventer gaat dat nog veel verder, want hier herleeft de oude stad van Charles Dickens met nostalgische kledij en muziek. Ook in Den Bosch is het gezellig met een kerststal in de Sint Jan en een ijsbaan op de Parade. Iedereen komt de donkere tijd wel door dit weekend!

Dickens Festijn

Deventer is één weekend per jaar geen moderne stad, geen Deventer, maar de stad van Charles Dickens. Ruim 900 personages uit zijn beroemde boeken komen voor even tot leven in het historische Bergkwartier. Tijd voor het jaarlijkse Dickens Festijn! Scrooge uit A Christmas Carol, Oliver Twist en Mister Pickwick, je loopt ze zo tegen het lijf. Ieder jaar kan het Dickens Festijn rekenen op een grote toeloop van mensen, dus wees voorbereid op een wachtrij voor de sfeervolle spektakel.

Dickens Festijn Deventer.
15 en 16 december 2012 van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: gratis

Winter in Den Bosch

Gezelligheid vind je in Den Bosch niet alleen in de huiskamers, want ook de binnenstad is mooi versierd en staat de winterkost te pruttelen. De Sint Jan is geopend en binnen vinden bezoekers een mooie kerststal. Winterparadijs Den Bosch trekt jong en oud met gezelligheid! Op de kerstmarkt bij de kerk worden de laatste kerstspulletjes ingeslagen en koren en muziekgezelschappen zorgen voor sfeervolle muziek. Een speciaal project is Joris' Kerstboom, waar iedereen een foto van een dierbare in mag hangen. Tv-presentator Joris Linssen vraagt mensen waarom ze gekomen zijn en wie ze in de boom hangen.

Winterparadijs Den Bosch.
Van 14 tot en met 30 december 2012.
Toegang: gratis.

Alle museaActuele tentoonstellingenEvenementen

Terug naar de Gouden Eeuw

Het Amsterdam Museum gaat terug naar het begin van Nederland, terug naar de Gouden Eeuw. In deze bloeitijd, de tijd van de wereldhandel en de Verenigde Oost-Indische Compagnie ontstond eigenlijk het Nederland van nu, zo is te zien in de tentoonstelling Gouden Eeuw, proeftuin van onze wereld. Nieuwe media en historische topstukken versterken elkaar en vertellen het verhaal van welvaart, maar ook van armoede en slavernij. Met werken van Rembrandt, Pieter de Hooch, Maerten de Vos, Dirck Hals en Melchior d'Hondecoeter.

Gouden Eeuw, proeftuin van onze wereld.
Van 14 december 2012 tot en met 31 augustus 2013.
Toegang: € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen.

Windowshoppen

Vergaap je dit weekend aan de mooiste etalages van Den Haag. Niet zomaar wat kerstspulletjes en mooie producten, maar echte kunst achter de ramen. Shop windows TINK Den Haag is een nieuw initiatief van de Haagse ondernemers, die kunstenaars, etaleurs en culturele instellingen hun gang laten gaan. Het resultaat is een keur aan mooie etalages. Welke is de mooiste? Bezoekers brengen hun stem uit en maken kans op een mooie prijs! Dit weekend barst er een heuse winterparade los met muziek en theatervoorstellingen. Kijken, kijken en kopen in Den Haag!

TINK amazing shop windows, Den Haag.
Van 8 tot en met 26 december 2012.
Toegang: gratis.

WinterWelvaart

De grachten aan de Hoge en Lage der A in de stad Groningen liggen vol met charterschepen. Ieder jaar verzamelen de boten zich voor WinterWelVaart Groningen, een evenement op het water. Historische schepen nemen bezoekers mee naar hun geschiedenis en speciaal voor de gelegenheid is het Noordelijk Scheepvaartmuseum gratis toegankelijk. De gezelligheid is compleet met allerlei optredens op en rond de schepen en natuurlijk een kerstmarkt!

WinterWelVaart Groningen.
Van 14 tot en met 16 december 2012.
Toegang: gratis.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-12-10 15:30:11 - 458