1

Shoppend het nieuwe jaar in

Slenteren op de Sunday Market

Westergasfabriek Nieuws door

archief oud artikel 6 januari 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam is vandaag omgetoverd tot een grote markt vol bontgekleurde kramen met unieke producten. Zo loop je tegen aparte interieurspullen aan, vind je misschien wel een prachtige vintage jurk of een mooi beschilderd theeservies en proef je de lekkerste biologische hapjes. Het perfecte decor voor een zondag slenteren!

Gehaakte theemutsen, betaalbare kunst, kekke interieuraccessoires, bijzondere t-shirts, mooie wijnen, lekkere koekjes... Noem het en je komt het tegen op de maandelijks terugkerende Sunday Market in de Westergasfabriek. Wat de producten met elkaar gemeen hebben? Ze worden aangeboden door makers die barsten van de creativiteit, waardoor de Sunday Market niet in de zoveelste vlooienmarkt verzandt. Bekende kunstenaars, studenten van de Rietveldacademie of gewoon een creatieveling die wat unieks aan te bieden heeft, proberen het winkelende publiek enthousiast te maken voor hun uitspattingen.

"De gezellige kleurenkermis maakt van je zondag een lekkere slenterdag"

Kleurenkermis

"Na een rondje over de markt - in de zomer buiten, in de winter binnen - ben je zeker weten vrolijker dan toen je opstond. De gezellige kleurenkermis maakt van je zondag een lekkere slenter-, kijk- en proefdag," vindt een bezoeker van een eerdere editie. "De laatste keer dat ik hier was heb ik eigenlijk niet veel gekocht, maar wel uitermate genoten van de lekkere hapjes die je hier kunt krijgen," vertelt een andere bezoeker enthousiast.

Bubbels en oliebollen

De Sunday Market is elke eerste zondag van de maand te vinden in de Westergasfabriek te Amsterdam. De entree is gratis. Vandaag staat de markt in het teken van Nieuwjaar en zijn er uiteraard bubbels en oliebollen te vinden op het terrein.

Ontdek wat Amsterdam nog meer te bieden heeft.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 6 januari 2013 - 781