1

Proost! Op de vrieskou!

Lekkere drankjes om warm te blijven

Weduwe Joustra Beerenburg Nieuws door

archief oud artikel 11 januari 2013 Cultuur Om de kou uit de botten te verdrijven zweren veel mensen bij een eeuwenoude methode. Sla een stevig neutje achterover en je hebt het binnen de kortste keren weer warm. Proef van Weduwe Joustra's Beerenburg in Sneek en probeer de traditionele likeuren van Distilleerderij de Ooievaar voor dat lekkere warme gevoel.

Iedereen kent Beerenburg. Als mixdrankje met cola of gewoon puur met misschien een klein schepje bruine suiker. Maar dit donkere goedje smaakt echt het allerlekkerst in een oud pand in Sneek, waar al sinds 150 jaar de echte Beerenburg van Weduwe Joustra wordt gemaakt. Iedereen is welkom om even rond te neuzen in het knusse winkeltje, iets te proeven op de oude zolder of om een blik te werpen in de distilleerderij. Hier komt iedere druppel Beerenburg vandaan, geheel naar het oude recept van weduwe Anjenette Joustra. Inmiddels zwaait Heleen Sonnenberg, de zesde generatie, hier de scepter.

"Het is een oud familiebedrijf, we willen de geschiedenis graag laten zien. Mensen zijn hier altijd van harte welkom. In de winkel worden ze welkom geheten en kunnen ze de producten bekijken. Daarna mogen ze doorlopen naar het museum en daar het één en ander proeven."

Lees de reportage: Proef de traditie van Weduwe Joustra!

Genever en likeur

Ook Distilleerderij De Ooievaar in Amsterdam is trots zijn geschiedenis. Op ambachtelijke wijze komen hier genevers en likeuren tot stand uit kruiden en granen. Sommige jenevers liggen wel twintig jaar in een fust om op smaak te komen! Dat is heel wat anders dan de dranken uit de supermarkt. Loop eens binnen in het knusse Proeflokaal in Amsterdam en proef van dit oude ambacht.

Lekker eten en drinken

Bij restaurant De Hemel kun je niet alleen lekker eten, je kunt er ook heerlijk drinken! Het restaurant serveert zelfgebrouwen bieren en likeuren, rechtstreeks uit de brouwerij in de kelder. Na het eten is het Stadscafé open voor een proeverij van de verschillende soorten bieren. Wie zelf dit ambacht eens wil uitoefenen is Proefbrouwerij het Vaghevuur de juiste plek. Allemaal te vinden op hetzelfde adres in Nijmegen!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 11 januari 2013 - 304