Tips voor Radio 10 Gold

De leukste tips voor jouw zondag!

Radio 10 Gold Nieuws door

archief oud artikel 19 januari 2013 Toerisme Zet op zaterdag om 12:10 uur je radio op Radio 10 Gold. Dan vertelt de redactie van DagjeWeg.NL aan presentator Eddy Keur wat de leukste tips voor het weekend zijn. Was je net te laat, of heb je het niet goed verstaan? Lees alle tips hier even na. Fijn weekend!

Beluister het fragment op Radio 10 Gold!

Zaterdag

Tocht met Siberische husky's

Het Limburgse landschap is helemaal wit en dat levert mooie plaatjes op. Helemaal als de Siberische husky's van Lowland Pack voorbij razen met hun slee of hondenkar! Een bijzonder plaatje, wat in Nederland bijna nergens te zien is. Maak kennis met de roedel honden van André Veenstra en stap zelf op de kar om de honden te zien rennen. Vooral met de sneeuw is een sledehondentocht een ervaring om nooit te vergeten! Helemaal verliefd op de mooie honden met hun blauwe ogen? Ook als de sneeuw gesmolten rennen ze graag een rondje door het bos!

Huskytocht door Limburg.
Van oktober tot en met april. De honden rennen alleen als de temperatuur onder 16 graden is.
Toegang: € 89,50 voor een dagarrangement. Kinderen van 7 tot 13 jaar mogen voor € 50,- mee.

Modelspoorbanen in Rijswiijk

Sommige mensen hebben er een torenhoge energierekening voor over, als de treintjes maar hun rondje kunnen maken op de zolder. Maar ook als je niet helemaal idolaat bent van modelsporen, dan zijn de Nederlandse Modelspoordagen in Rijswijk verrassend leuk! Vooral de kinderen kijken hun ogen uit. Het zijn niet alleen de treintjes die de show stelen, het zijn de bergen, rivieren, mensen en andere voertuigen die het plaatje compleet maken. Hobbyisten en verenigingen werkten jarenlang aan de meer dan twintig verschillende banen die in Rijswijk te zien zijn. Er gebeurt van alles op het spoor! En als klap op de vuurpijl mag iedereen zelf een ritje maken op een miniatuurtrein!

Modelspoordagen Rijswijk.
Zaterdag 19 januari tot en met zondag 20 januari 2013.
Toegang: € 9,- voor volwassenen en € 3,- voor kinderen.

Zondag

Winterse wadlooptocht

Wadlopen is niet voor mietjes, al helemaal niet met dit weer. Zondag organiseert Wadgids.NL een winterse wadlooptocht vanuit Noordpolderzijl, in Noord-Groningen. Onder leiding van een gids vertrekt zondag een groep voor een tocht van acht kilometer over het wad. Een spannende en interessante tocht! Ook mee wandelen? Trek dan wel goede rubberlaarzen aan en warme, waterdichte kleding. In de rugzak droge sokken en voor een aantal uren proviand en gaan!

Winterse wadlooptocht in Groningen
Zondag 20 januari om 9:30 uur.
Toegang: € 11,- per persoon.

Vogelsnacks maken

Als het koud is en de grond keihard bevroren, dan breekt er een moeilijke tijd aan voor de vogels. Ze moeten het opeens met veel minder voedsel doen. En met die kou hebben ze natuurlijk wel brandstof nodig om warm te blijven! Wil jij de vogels een handje helpen deze winter? Pak dan de pinda's en de andere heerlijke zaden op in Bezoekerscentrum de Wieden en maak een smakelijke verrassing voor de gevederde vriendjes! Tijdens de Wilde Buiten Dag van Natuurmonumenten gaan kinderen aan de slag met pindaslingers en vetbollen. En om hun vogelkennis te testen doen ze mee aan een speciale speurtocht en een echte vogelquiz. Met zoveel hulp komen ook de vogels de winter wel door!

Vette Vogeldag in Bezoekerscentrum de Wieden.
Zondag 20 januari 2013.
Toegang: € 2,25 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 19 januari 2013 - 157