Treinen, treinen en nog meer treinen!

Modelspoordagen Rijswijk |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Nederlandse Modelspoordagen in Rijswijk

19 januari 2013 Toerisme Rijswijk, Zuid-Holland Sommige mensen hebben er een torenhoge energierekening voor over, als de treintjes maar hun rondje kunnen maken op de zolder. Maar ook als je niet helemaal idolaat bent van modelsporen, dan zijn de Nederlandse Modelspoordagen in Rijswijk verrassend leuk! Vooral de kinderen kijken hun ogen uit.

Het zijn niet alleen de treintjes die de show stelen op de Nederlandse Modelspoordagen in Rijswijk. Het zijn de bergen, rivieren, mensen en andere voertuigen die het plaatje compleet maken. Meer dan twintig verschillende banen, met allemaal hun eigen charme, vinden hun weg naar de liefhebbers in Rijswijk. Hobbyisten en verenigingen werkten jarenlang aan de banen, waar van alles gebeurt en van alles te zien is. En als klap op de vuurpijl mag iedereen zelf een ritje maken op een miniatuurtrein! Stoomgroep West Zuiderpark komt met de mobiele spoorbaan naar Rijswijk. Een ritje kost maar € 0,50!

Modelspoorbanen

Eén van de tentoongestelde modelspoorbanen is 'het Braggels Baenke' van een Belgische modelspoorfanaat. Deze modelbouwer overtrad alle wetten van het modelspoor bouwen, maar leverde wel een mooie baan af! Bruggen gaan open en dicht, de seinen van rood naar groen en aan het spoor werken allerlei mannetjes. Ook de modelbaan van Gindsweid zit vol details. De treinen rijden langs prachtige uitgewerkte dorpjes, waar op straat van alles gebeurt. Wie ziet de bakker, die net op straat gevallen is?

Haal een rangeerdiploma

Uit Miniworld in Rotterdam komt een rangeerbaan naar Rijswijk. Kinderen proberen de treinen op de juiste manier van A naar B te sturen. Wie het goed doet, die haalt zijn of haar rangeerdiploma! De kroon op een interessant dagje weg.

Laatst gewijzigd: 2016-06-07 17:12:22 · Gepubliceerd: 2013-01-18 10:55:11 - 411