Leren feestje in Tassenmuseum Hendrikje

De mooiste ontwerpen van duo Marck&Mo

Tassenmuseum Hendrikje Nieuws door

archief oud artikel 22 januari 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Al twintig jaar maken de Arnhemse ontwerpers Edwin Marck en Moon Geerlings samen de mooiste tassen. En dat is een feestje waard. Vier het jubileum mee tijdens een bezoekje aan Tassenmuseum Hendrikje en bewonder al hun topstukken!

Twintig jaar geleden begon het verhaal van ontwerpersduo Marck&Mo. Edwin Marck en Moon Geerlings studeerden allebei aan de Kunstacademie Enschede en delen de liefde voor tassen. Hun mooiste creaties zijn vanaf vandaag te zien in Tassenmuseum Hendrikje. De tassen zijn gemaakt van leer en zijn te herkennen aan hun organische vormen.

Paul Schulten

Het ontwerpersduo wordt steeds bekender. Zo hebben ze samengewerkt met de couturier Paul Schulten, werken ze in opdracht voor onder andere ministers en parlementsleden en gaan ze in maart 2013 mee met de Fashion Handelsmissie naar Tokyo!

Vaste collectie

In 2012 kreeg het museum al de '48 star bag' van het duo. Deze tas uit 2009 is gemaakt voor de vlaggenparade voor de viering van de 65ste Bevrijdingsdag van Nijmegen en is een ode aan de US 82nd Airborne Division, de bevrijders van Nijmegen in september 1944. Deze tas is in de vaste collectie opgenomen. Nu zijn alle andere prachtige creaties ook voor even te zien in het Tassenmuseum Hendrikje.

Het duo werkte samen met couturier Paul Schulten

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 22 januari 2013 - 254