Cruise langs Maasvlakte 2

FutureLand, Informatiecentrum Maasvlakte 2 |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Alles over de uitbreiding van de Rotterdamse haven

3 februari 2013 Opmerkelijk Rotterdam, Zuid-Holland Het nieuwste strand van Nederland, de Maasvlakte 2, wordt steeds mooier. Stap vandaag in de FutureLand Epress L voor een rondje over de kade. Zo dichtbij de nieuwe containerterminal komen maar weinig mensen.

Ervaar zelf hoe hoog een kademuur is!

Eigenlijk is de Maasvlakte 2 geen strand, maar een uitbreiding van de Rotterdamse haven. Hiermee wordt de haven twintig procent groter en kunnen er nog meer schepen aanmeren. Zelfs de grootste containerschepen kunnen hier terecht. De bouw van dit immense project kun je volgen bij FutureLand, het informatiecentrum over Maasvlakte 2. Vanaf vandaag beginnen daar weer de ritjes met de FutureLand Express XL. Deze bus rijdt over de vlakte, en zo kom je heel dichtbij de nieuwe containerterminal.

Ook erg leuk is de FutureLand Ferry. Hiermee maak je een mooie rondvaart langs de nieuwe kades en vers opgespoten land, door de havens van Maasvlakte 2. Ervaar zelf hoe hoog een kademuur is als je er met zo'n klein bootje langs vaart!

Interactief

FutureLand is een erg leuk budget-uitje, want de toegang is helemaal gratis. Het is een erg interactief uitje, en dus ook zeker leuk voor kinderen. Bekijk bijvoorbeeld Maasvlakte 2 vanuit de lucht in 2033, als het gebied volledig in gebruik is. In de Future Flight Experience scheer je over schepen, havens en containerkranen. Ervaar onder de levensgrote wereldbol waarom de Rotterdamse haven moet groeien of ga zelf aan het stuurwiel staan en zie hoe land boven water komt!

Vind nog veel meer leuke tips in Rotterdam en maak je dagje weg compleet.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-01-29 15:00:46 - 677