Altijd jong met Peter Pan

Familieshow Peter Pan in het Amsterdamse Ziggo Dome

Peter Pan - The Neverending Story Nieuws door

archief oud artikel 7 februari 2013 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Peter Pan, die jongen die nooit opgroeit, vliegt deze maand door het Amsterdamse Ziggo Dome. En daar komen geen touwen aan te pas, want Peter vond een andere manier om zijn vleugels uit te slaan. Het hele gezin kijkt ademloos toe, hoe een groep internationale artiesten een klassieker op een spectaculaire manier opnieuw vertellen.

Al heb je de boeken al tien keer gelezen en staat de Disney-film in je geheugen gegrift, toch blijft het verhaal van Peter Pan boeien. De jongen die maar nooit wilde opgroeien en die samen met de Lost Boys een heerlijk leven leidt in Neverland, waar alleen de gemene Kapitein Haak de rust verstoord. Voor producer Geert Allaert blijft het verhaal een bron van inspiratie. Al twee keer produceerde hij een musical over Peter Pan, maar hij was steeds niet tevreden. Daarom gaf hij voor de derde keer een nieuwe draai aan het verhaal met een grote show in verschillende arena's. Special effects, moderne muziek en een 'echt' vliegende Peter Pan slepen deze maand toeschouwers in het Amsterdamse Ziggo Dome mee naar Neverland.

Peter Pan in Neverland

Een 1600 m2 groot podium verandert tijdens de show in het Neverland van Peter Pan, waar ook Tinkerbell rondvliegt en Kapitein Haak zijn zwaard rondzwaait. Vanuit een bibliotheek met sprookjesboeken, anders dan in het originele verhaal, vertrekken Peter en Wendy steeds voor een nieuw avontuur. Wendy en haar broertjes ontdekken door Peter een compleet nieuwe wereld. En Peter, die kan vliegen! Producer Geert Allaert koos ervoor om geen touwen te gebruiken, maar luchtturbines om de held de lucht in te sturen. Een adembenemende stunt! Het publiek geniet daarnaast van prachtige, bekende nummer als Angels van Robbie Williams, I Am Flying van Rod Stewart en Kiss From A Rose van Seal.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2013-02-04 09:36:14 - 375