Tips voor Radio 10 Gold

De leukste tips voor jouw weekend!

Radio 10 Gold Nieuws door

archief oud artikel 2 maart 2013 Toerisme Zet op zaterdag om 12:10 uur je radio op Radio 10 Gold. Dan vertelt de redactie van DagjeWeg.NL aan presentator Eddy Keur wat de leukste tips voor het weekend zijn. Was je net te laat, of heb je het niet goed verstaan? Lees alle tips hier even na. Fijn weekend!

Beluister het fragment op Radio 10 Gold!

Zaterdag

Paarse bloemkool

Noord-Holland zit barstensvol smaken! En die mag iedereen komen proeven op het Holland Food & Flowers Festival. Hier presenteert de agrarische sector zich met de mooiste bloemen, verse groente en fruit en kruiden. Ieder halfuur laten koks met een kookdemonstratie zien hoe ze van deze streekproducten de lekkerste gerechten maken. En tijdens de proeverijen kun je gerust een hapje mee eten! Om meer te leren over het verbouwen van wortels ga je onder de grond in het Wortelbos. En de kinderen vermaken zich met de lammetjes en de konijntjes in de Knuffelcorner.

Holland Food & Flowers Festival.
Van 24 februari tot en met 3 maart 2013.
Toegang: € 15,- voor volwassenen en gratis voor kinderen. Jongeren betalen € 6,- entree.

Filmfestival Assen

De Nieuwe Kolk, theater en bioscoop in Assen, staat dit weekend in het teken van een aantal bijzondere films. Het Filmfestival Assen toont dit weekend films, allemaal gemaakt door vrouwelijke regisseurs. Het is al de 33e editie van dit kleinschalige festival en ook deze keer staan er boeiende films op het programma. Zoals de winnaar van de LUX filmprijs Io sono Li, wat de openingsfilm van het festival is. Deze film heeft immigratie als thema en verhaalt over de Chinese Shun Li, die in een Italiaans stadje in contact komt met de Slavische visser Bepi. Deze en andere films staan op het programma in Assen.

Filmfestival Assen
2 & 3 maart 2013.
Toegang: € 7,50 per voorstelling.

Zondag

Kalfjes kijken

Rondom het Gelderse Loenen lopen bijzondere koeien rond, met een prachtige brandrode kleur! Deze dieren wonen op de biologische zorgboerderij De Groote Modderkolk. Iedereen mag hier zo het erf op lopen en kijken bij de kalfjes die deze maand geboren zijn. In de boerderijwinkel zijn allerlei verse producten te koop en in de theeschenkerij is iedereen welkom voor een kopje koffie of thee en iets lekkers. Fijn, een dagje op het platteland!

Op bezoek bij biologische zorgboerderij De Groote Modderkolk.
Het hele jaar open.
Toegang: gratis.

Lachen met André van Duin

Het is lachen, gieren, brullen in de Beeld en Geluid experience in Hilversum. Koos Grandioos, de Pizzaman en Jet van het Toilet hebben er hun intrek genomen. Alles ter ere van de 65e verjaardag van André van Duin. Ontmoet alle typetjes van de geliefde komiek in de speciale tentoonstelling Horen, zien en lachen. Loop mee in de polonaise en neem je eigen scene op in de Dik Voormekaar Show of in Animal Crackers. En staat daar nou een paard in de gang? Het wordt een lollig weekend!

Nog tot en met 3 maart 2013.
Toegangsprijzen: 10,- euro voor volwassenen, gratis voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2 maart 2013 - 79