Dagje uit dit weekend

Wat te doen vandaag? Redactioneel door

archief oud artikel 21 maart 2013 Toerisme Het is nog fris buiten, dus misschien blijf je dit weekend liever binnen. Of wil je juist graag naar buiten en alvast de eerste tekenen van de lente aanschouwen. Met de Weekend Top 5 van DagjeWeg.NL kan het dit weekend alle kanten op! Prachtige grachtenpanden bewonderen en het mysterie van de peperdure Ming-vazen ontdekken of met lammetjes knuffelen en de Keukenhof bezoeken. Maak er een mooi weekend van!

Lentefair in Ruurlo

In de Achterhoek begint dit weekend de lente met de Lentefair in de Orangerie Ruurlo. Voor iedereen bij wie het al begint te kriebelen en wie op het punt staat aan een flinke voorjaarsschoonmaak te beginnen! De Lentefair staat vol met stands gevuld met inspiratie en mooie producten voor het huis en de tuin. Decoratie, tuinmeubelen en ook nog mode en sieraden, daar begint het nieuwe seizoen goed mee. Een smakelijk wijntje erbij of liever een gezonde smoothie? Ook voor goed eten en drinken is gezorgd!

Lentefair in de Orangerie Ruurlo.
23 en 24 maart 2013.
Toegang: € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen.

Schaapjes kijken op de Brunssummerheide

Ze horen echt bij de lente en eigenlijk iedereen wordt blij van ze. We hebben het natuurlijk over die lieve, wollige lammetjes, die in deze maanden weer volop ter wereld komen! Kruip dit weekend lekker weg in de stal bij al dit pasgeboren spul en negeer de kou buiten. Want in de Schrieverskooi in Heerlen is het één groot kraamfeest! Aanstaande zondag is iedereen welkom in de schaapskooi om de kleintjes te bewonderen. En behalve lammetjes kijken is er op de Brunssummerheide nog veel meer te doen, zoals de speurtocht Brammetje het lammetje of hutten bouwen in het huttenbos.

Babyboom op de Brunssummerheide.
Zondag 24 maart van 11:00 uur tot 16:00 uur.
Toegang: gratis

Open Monumentendag in Amsterdam

Het is 400 jaar geleden en Amsterdam is de place to be! De grachtengordel wordt aangelegd en rijke kooplieden staan te trappelen om een prachtig huis aan het water te bouwen. Dit was het begin van de prachtige Amsterdamse grachtengordel met de mooie grachtenpanden, waar de stad zo beroemd om is. Reis deze zondag mee terug naar de tijd van energie, creativiteit en nieuwe Amsterdammers tijdens Open Monumentendag Amsterdam. Iedereen mag op deze dag een kijkje nemen in een aantal rijke grachtenpanden zoals Huis Bartolotti, het Huis met de Hoofden en Grachtenhuis Valckenier. Dit zijn allemaal huizen, gebouwd in opdracht van vooraanstaande mensen, vaak met een fraai interieur.

Open Monumentendag Amsterdam
Zondag 24 maart 2013 van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: gratis.

Ming

Bijna iedereen kent ze wel, die grote blauw-witte vazen die een fortuin waard zijn. Dit porselein, afkomstig uit China ten tijde van de Ming-dynastie, kent een lange geschiedenis. Maar waarom zijn de Ming-vazen nou zo bijzonder, en waarom zijn ze zo peperduur? Het Keramiekmuseum Princessehof ontrafelt het geheim in de nieuwe tentoonstelling Het mysterie Ming. Liefst tweehonderd vazen, schotels en kannen in blauw-wit zijn te zien in het museum. Met als hoogtepunt een lading porselein uit een gezonken VOC-schip.

Het mysterie Ming.
Van 24 maart tot en met 27 oktober 2013.
Toegang: €8,- voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Keukenhof is open!

Ja, het is alweer zover, de Keukenhof is open! Vanaf deze week verwelkomt de Keukenhof weer elke dag nieuwsgierige bezoekers tot en met 20 mei 2013. Hier komt de lente echt tot bloei! In het park vind je meer dan zeven miljoen bloemen: een ultieme beleving van de Bollenstreek. Het thema van 2013 is United Kingdom, Land of Great Gardens. En dat is terug te vinden in het bloemenmozaïek! Uit 60.000 bloembollen bloeien hier de Big Ben en de Tower Bridge in de mooiste kleuren. Een prachtig mozaïek van 13 bij 33 meter groot!

Keukenhof in Lisse
Van 21 maart tot en met 20 mei 2013.
Toegang: € 15,- voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 21 maart 2013 - 715