1

Burgers' Zoo is 100 jaar!

Arnhemse dierentuin begon als Leeuwenpark

Burgers' Zoo Nieuws door

archief oud artikel 30 maart 2013 Toerisme Arnhem, Gelderland Johan Burgers had een hobby, eentje die behoorlijk uit de hand liep! De oprichter van Burgers' Zoo begon met het verzamelen van dieren en startte zo het begin van het huidige dierenpark. Nu, vandaag, bestaat Burgers' Zoo alweer 100 jaar! En dat wordt gevierd.

Hoewel Burgers' Zoo nu niet meer weg te denken is uit Arnhem, begon het allemaal in 's-Heerenberg. Dit was de woonplaats van Johan Burgers waar hij in 1913 zijn beroemde fazanterie openstelde voor publiek. Tien jaar later kocht hij een groot stuk grond in Arnhem om zijn uitdijende dierenverzameling te huisvesten. Helaas volgde enkele tientallen jaren de Tweede Wereldoorlog en de dierentuin werd bijna compleet verwoest. Maar na hard werken krabbelde de dierentuin op en volgden nieuwe ontwikkeling. En nieuwe dieren! Leeuwenpark opende in 1968 en een jaar later het Safaripark. Slechts twee jaar later kwam de chimpanseekolonie naar Arnhem. Later volgde nog de opening van de Burgers' Bush (1988), Burgers' Desert (1994) en Burgers' Oceaan (2000). Wil je meer weten over de historie van Burgers' Zoo? Kom dan vandaag naar de dierentuin en ga mee met de speciale jubileumrondleiding.

Taart voor de dieren van Burgers' Zoo

Burgers' Zoo vergeet vandaag de dieren niet. Speciaal voor het 100-jarig bestaan van de dierentuin krijgen olifanten, vissen, chimpansees, Maleise beren en aardvarkens een echte verjaardagstaart! Dertig kinderen, de winnaars van een tekenopdracht, mogen 's ochtends vroeg een gezonde lekkernij komen maken. En die vervolgens zelf aan de dieren geven. Om 9:00 uur krijgen de olifanten hun traktatie en om 9:30 uur smullen de vissen in de Oceaan van hun eigen lekkers. Als laatste krijgen de chimpansees om 9:50 uur een bijzondere taart. Een leuk schouwspel voor bezoekers!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 30 maart 2013 - 513