Koninginnedag Zuid-Nederland, een gezellige boel

Feest in het Zuiden

Nog meer activiteiten voor Koninginnedag Redactioneel door

archief oud artikel 18 april 2013 Toerisme Zuid-Nederland ligt ver van Amsterdam af. Toch is het daar op Koninginnedag niet minder gezellig. De Zuiderlingen weten wel hoe ze een feestje moeten organiseren. Het Zuiden heeft op Koninginnedag ontzettend leuke activiteiten voor jong en oud! DagjeWeg.NL licht een aantal hoogtepunten uit.

Den Bosch en Tilburg geven knalfuif

Brabantse gezelligheid kent geen tijd, en dat weten ze in Den Bosch ook! Geniet in de binnenstad op diverse buitenpodia van muziek, dans, cabaret, straattheater, kunst, spelen, rommelmarkt en veel spontane acts met de nodige dosis humor. Op de Pettelaarse Schans is er een heus dance evenement 'Trix in the Mix'. Het event staat bekend om het draaien van de beste housemuziek. Lekker losgaan en genieten! In Tilburg kunnen de kinderen hun spulletjes verkopen tijdens de 'Oranje Franje' in het Leijpark. Kids die niets verkopen kunnen lekker snuffelen van 11:30 uur tot 18:00 uur. Voor Happy Hardcore moet je naar het Beursgebouw in Eindhoven. Daar kun je ongestoord uit je bol gaan. Geniet van artiesten als Paul Elstak, Mental Theo, Flamman&Abraxas en The Darkraver.

De kinderen kunnen samen met hun ouders gratis hun fietsen versieren.

Oranje fietstocht voor kids en muziek in Venlo

Voor gezellige terrasjes moet je in het Limburgse Venlo zijn. Geniet van een heerlijk drankje en muziek. De groep Joeks -Jagers verzorgt om 20:00 uur traditioneel weer een mooie taptoe. Ook dit jaar belooft het weer een wervelende show met zang en dans te worden met medewerking van diverse Venlose artiesten. Om 14:00 uur geven de Joeks-Jagers ook nog een optreden op het Gelreplein. Ook voor de kids is Venlo een leuke plek om Koninginnedag te vieren. Geheel volgens traditie organiseert het Comité Kinderfeesten Venlo op Koninginnedag de Oranjeoptocht door de binnenstad van Venlo. De kinderen kunnen samen met hun ouders gratis hun fietsen versieren. Daarna gaan ze met z'n allen in een lange stoet fietsen. Na afloop ontvangt iedereen wat lekkers en organiseert het vrijwilligersteam nog leuke activiteiten voor de kids.

Lekker winkelen in Maastricht

Vier Koninginnedag in Maastricht als je van winkelen houdt. Vanaf 12:00 uur zijn namelijk alle winkels open en kan het shoppen beginnen. Volg op het Vrijthof de troonwisseling op een groot scherm en geniet daarna van de Buitengewone Vlaggenparade. Koninginnedag 2013 in Maastricht wordt traditioneel afgesloten met een vuurwerkshow op de Griend.

Middelburg, dé plek voor de kids

In Middelburg moet je tijdens Koninginnedag op de Markt zijn. Voor de geïnteresseerden hangt er een groot scherm waar men de troonwisseling met alles daar omheen kan zien. Voor de kids zijn er allerlei leuke dingen te doen. Ga gezellig met vele andere kinderen een feestje bouwen tijdens de Telekids DiscoShow. Toch liever actief bezig zijn? Er zijn genoeg kinderspelen, scoutingactiviteiten en springkussens. Geniet om 16:00 uur van een spetterend optreden van Mega Mindy met live band!

Vind meer activiteiten voor Koninginnedag.

Geniet van de voorlopig laatste Koninginnedag!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 18 april 2013 - 225