1

Dagje weg dit weekend

Lekker naar buiten of toch nog even binnen bljiven?

Bekijk ook de kalender van DagjeWeg.NL Redactioneel door

archief oud artikel 30 mei 2013 Toerisme Het weer lijkt beter te worden, het warmt buiten een beetje op. Durf jij het al aan om dit weekend naar buiten te trekken? DagjeWeg.NL heeft een paar leuke activiteiten bij elkaar gezocht waar je vast wel warm van wordt!

Open Boerderijdag – Leer alles over melk

Wat maken we allemaal van melk? Wanneer is melk biologisch? Is melk echt goed voor elk? Op de Campina Open Boerderijdag krijg je alle antwoorden. Kom lekker rondneuzen op melkveebedrijven door het hele land. Spelletjes, proeverijen, rondleidingen, kalfjes knuffelen... op elke boerderij is weer iets anders te doen. Aan het einde van de dag weet je heel wat meer van koeien en melk!

Campina Open Boerderijdag
1 juni, tussen 10:00 uur tot 16:00 uur. Kijk op de website van Campina voor de deelnemende boeren.
Toegang: gratis.

Start van het Vondelpark Openluchttheater

Iedereen die de drukte van de stad wil ontvluchten, vindt in het Vondelpark een heerlijke plek om te ontspannen. In de zomer kun je hier ruim vier maanden genieten van theater en muziek tijdens het Vondelpark Openluchttheater. Het festival op het 'mooiste podium van heel Amsterdam' wordt zondag 2 juni geopend door Trijntje Oosterhuis en ook zijn er optredens van Tessa Rose Jackson en Maison du Malheur. Het schijnt die dag droog te blijven, dus niets staat een 'spetterende' opening in de weg.

Vondelpark Openluchttheater
Vanaf 2 juni 2013, vanaf 14:00 uur.
Toegang: gratis.

Zwolle zindert dit weekend

Dit weekend staat Zwolle bol van de festivals, theater en muziek. Museum De Fundatie speelt één van de hoofdrollen, want vrijdag 31 mei heropent prinses Beatrix het flink uitgebreide museum. Zaterdag 1 juni is de eerste publieks van Museum De Fundatie. De heropening wordt gevierd met drie tentoonstellingen. De Blijmarkt wordt die dag omgetoverd tot een Grand Terras, waar je kunt genieten van live muziek en straattheater. Ben jij er ook bij?

Museum De Fundatie.
1 juni 2013, van 10:00 uur tot 22:00 uur
Toegang: gratis.

Origineel aanbod op de Puur & Anders Fair

De Puur & Anders Fair is een evenement van nu! De stands op deze pure fair hebben een aanbod voor voedsel, diensten en accessoires rondom de thema's Buiten, Mooi, Kind en Eten/Drinken. Midden in de natuur bij de Mariahoeve in Putten. Doe ideeën op voor een gezonde, originele en eigenzinnige levensstijl. Wat dacht je van eetbare bloemen, viltproducten uit Mongolië, speelgoed op groene energie en nog veel meer! Je kunt ook zelf parfum, zeep of gelukskaarten maken of cupcakes versieren. Op de Puur & Anders Fair vind je meer dan genoeg inspiratie.

Puur & Anders Fair
1 juni, van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: volwassenen 3,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis. Er is geen pinautomaat aanwezig.

Onbekend werk van Andy Warhol in Teylers Museum

Als het toch slecht weer wordt, neem dan een kijkje in het Prentenkabinet van het Teylers Museum. Daar is de tentoonstelling Andy Warhol. Onbekende vroege tekeningen te zien, ruim vijftig onbekende werken van Andy Warhol. Hij is één van de belangrijkste kunstenaars van de twintigste eeuw. Deze vondst biedt een inkijkje in het vroege leven en werk van de kunstenaar, vââr hij de Prince of PopArt werd. In totaal zijn ruim 300 'nieuwe' Warhol-tekeningen min of meer bij toeval gevonden. Teylers Museum toont nu een selectie van Warhols mooiste vroege tekeningen in de intieme setting van het Prentenkabinet, van 1 juni tot en met 1 september 2013.

Andy Warhol. Onbekende vroege tekeningen.
Vanaf 1 juni.
Toegang: volwassenen 11,00 euro, kinderen tot vijf jaar gratis.

Laatst gewijzigd: 2013-05-29 11:43:45 · Gepubliceerd: 30 mei 2013 - 678