Varen door De Wieden

Vaartocht De Wieden |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Met een fluisterboot door natuurgebied De Wieden

3 juni 2013 Natuur St Jansklooster, Overijssel Ga heerlijk een middagje varen en geniet van de natuur in de Wieden. Op en rond het water genieten dieren van de lente en neemt de stilte langzaam over. Tijdens de vaartochtje kom je ook in het dorpje Jonen, dat is anders alleen per veerpont te bereiken.

Het zonnetjes schijnt gelukkig weer. Stap daarom in een gezellige fluisterboot en ga het water op. Tijdens de vaartocht door De Wieden vertelt de schipper alles over het ontstaan van het natuurgebied, dat vooral bestaat uit moeras. De open fluisterboot vaart over de ruime Beulakerwijde en langs het mooie waterdorp Dwarsgracht. Erg leuk is varen door het dorpje Jonen, dat is namelijk alleen per veerpont bereikbaar. Via de smalle Vaartsloot gaat de boot langs moerasbossen en hooi- en rietlanden terug naar het bezoekerscentrum De Wieden.

Bezoekersinformatie

Vaartocht begint om 12:30 uur bij Bezoekerscentrum De Wieden en eindigt om 14:15 uur.
Toegangsprijzen: volwassenen betalen 12,50 euro, kinderen betalen 5,50 euro. Leden van Natuurmonumenten krijgen korting.

Belangrijkste moerasveengebied

Natuurgebied De Wieden vormt samen met het aangrenzende Nationaal Park De Weerribben één van de belangrijkste laagveenmoerasgebieden van West-Europa. Dit moerasgebied is in de 17e eeuw ontstaan door vervening en bestaat uit trekgaten en plassen, rietvelden, hooilanden en moerasbos.

Vind nog veel meer tips voor een dagje in de natuur op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2013-06-03 07:58:13 · Gepubliceerd: 2013-05-30 11:02:06 - 481