Leef mee met levensechte films in het Omniversum

Bezoek vandaag één van de indrukwekkende natuurfilms in het Omniversum |  deel via WhatsApp | Nieuws door

10 juni 2013 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Prachtige films op een gigantisch koepelscherm. Het geluid vult de hele ruimte, het beeld is aan alle kanten om je heen. Zo trekt het Omniversum je mee in een aantal prachtige films over de natuur. Beleef het mee! Het theater trilt op zijn grondvesten.

Prachtige beelden; je vergeet helemaal waar je zit!

De reis van een vlinder

Iedere winter zijn de afgelegen en bergachtige bossen van Mexico de thuisbasis van miljoenen migrerende monarchvlinders. Het was lange tijd een mysterie waar al die vlinders uit Canada ieder jaar naar toe vlogen om te overwinteren. Je volgt in de film Flight of the Butterflies het boeiende verhaal van een monarchvlinder en haar nakomelingen als ze de gevaarlijke terugreis van Mexico naar Canada maakt. Tegelijkertijd wordt er een spannend 'detectiveverhaal' verteld van een vastberaden wetenschapper die na bijna veertig jaar zoeken de verbazingwekkende plek vindt waar de vlinders overwinteren.

Met de trein naar de Rocky Mountain

Houd je niet zo van vlinders? Stap dan aan boord van de Rocky Mountain Express! Bereid je voor op een schitterende treinreis. Rocky Mountain Express leidt je door het historische verhaal over de aanleg van de eerste spoorweg die door de twee werelddelen loopt waar Canada in ligt. Dit enorme project resulteerde in een lang stalen lint dat zich duizenden kilometers dwars door bijna ondoordringbare bergketens slingert en langs prachtige meren voert. Onderweg zijn er adembenemende uitzichten en schitterende landschappen te zien. Je vergeet helemaal waar je zit!

Dolfijnen van dichtbij

Nog meer natuur en dieren. Dolphins neemt je mee op reis van de Bahama's naar Patagonië. Hier leven verschillende soorten dolfijnen en je kunt ze van dichtbij bewonderen. De onderwaterwereld omgeeft je aan alle kanten in de bijzondere filmzaal van het Omniversum! Dolfijnen lijken meer op mensen dan je misschien denkt. Ontdek hoe deze bijzondere dieren met elkaar communiceren en verbaas je over de hechte vriendschappen die zijn ontstaan tussen deze dolfijnen en de mens. Sting zorgde voor de muziek in deze film.

Tweede kaartje halve prijs

Zin om naar een natuurfilm te gaan? In het Omniversum kun je vandaag bij bovenstaande films terecht. Als je een kaartje bestelt, kun je het tweede kaartje voor dezelfde dag bestellen voor de halve prijs.

Bezoekersinformatie

Deze films zijn maandag 10 juni te zien. Het Omniversum biedt elke dag diverse films. Volwassen betalen 10,50 euro voor een toegangskaartje. Kinderen en CJP-pashouders betalen 8,50 euro en senioren 9,50 euro.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2013-06-07 10:47:40 · Gepubliceerd: 2013-06-07 10:45:12 - 616