Groningen swingt de pan uit

Swingin' Groningen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Festival Swingin' Groningen biedt ruimte voor jong talent

13 juni 2013 Cultuur Groningen, Groningen Zwoele jazzklanken vullen de komende drie dagen de stad Groningen tijdens het festival Swingin' Groningen. Een gratis muzikaal feestje, waar iedereen van mee geniet door de vele podia in de binnenstad. Donderdagavond trapt het jong talent af op het Waagplein met een spannende talentenjacht.

Wie wint de GasTerra Energizing Future Talent Award? Donderdagavond staan de toppers van de conservatoria van Hamburg, St. Petersburg, Aarhus, Stockholm, Tallinn en Groningen te trappelen om hun muziek te laten horen. Ze halen alles uit de kast om de award binnen te slepen, dus dat wordt genieten. Ook op vrijdag en zaterdag wacht er een vol programma van Swingin' Groningen, op verschillende locaties in de stad. Op de Grote Markt, Poeleplein, Waagplein, Ellebogenbuurt en het Zuiderdiep slepen de muzikanten hun toehoorders mee in de wereld van jazz. Luister bijvoorbeeld naar Wouter Hamel, die met zijn jazzmuziek al veel successen boekte in Nederland en daarbuiten.

Stadskabaal

Een bijzonder spektakel tijdens Swingin' Groningen is het optreden van 150 kinderen en jongeren uit de stad. Samen demonstreren zij hun talent in het programma van Stadskabaal op zaterdagmiddag om 15:00 uur. Kinderen met verschillende achtergronden verzorgen gezamenlijk een optreden met muziek, rap, zang en dans.

Laatst gewijzigd: 2013-06-13 09:46:02 · Gepubliceerd: 2013-06-13 09:08:58 - 181