Marinedagen 2013

Marinedagen vallen samen met Sail Den Helder

Marinedagen 2013 Nieuws door

archief oud artikel 20 juni 2013 Toerisme Den Helder, Noord-Holland Na de Luchtmacht treedt dit weekend de Koninklijke Marine voor het voetlicht tijdens de jaarlijkse Marinedagen. De mariniers halen alles uit de kast om te laten zien wat zij in binnen- en buitenland betekenen. Mijnen detoneren, spannende demonstraties op het water en voor de feestelijke gelegenheid, vuurwerk! Want ook de Marine heeft een feestje te vieren.

De Koninklijke Marine bestaat al 525 jaar, als georganiseerde Zeemacht in Nederland. En daar zijn ze trots op! In de Marinehaven demonstreren de mariniers drie dagen lang waar ze goed in zijn. Voor de Marinedagen is het terrein in vier delen opgesplitst: nationale taken, internationale missies, kennis en innovatie, maritieme instandhouding en ondersteuning. Bij elk onderdeel is van alles te zien en te beleven! Zo laten de mariniers bij nationale taken zien hoe ze een mijn opsporen en detoneren. En op het water laten indrukwekkende schepen zich bewonderen.

Activiteiten in het Marinekamp

Wie droomt van een carrière als marinier moet bij de Marinedagen aanwezig zijn. Want in het activiteitenkamp gaan kinderen voor even als marinier aan de slag! Rijden in kleine rupsvoertuigen, die een parcours afleggen over een zandpad, een hindernisbaan afleggen en schieten met losse flodders? Voor stoere kids een spannende ervaring. Ook oudere bezoekers mogen zelf aan de slag, en wel met het Korps Mariniers. Zij staan klaar met een bivak waar je kunt tokkelen op de tokkelbaan of klimmen op de klimtoren. Genoeg te beleven dus!

Sail Den Helder

De Marinedagen vallen dit jaar samen met Sail Den Helder, ook een maritiem evenement. Speciaal voor Sail varen er ruim dertig tallships van de Rede van Texel naar Den Helder. Aan boord van het eerste schip, de Stad Amsterdam, vaart Koning Willem-Alexander mee. Hij bezoekt Den Helder op donderdag, de Saamhorigheidsdag van de Koninklijke Marine. De tallships zijn tijdens Sail Den Helder toegankelijk voor publiek.

Laatst gewijzigd: 2013-06-20 16:44:17 · Gepubliceerd: 20 juni 2013 - 745