1

Tips voor Radio 10 Gold

De leukste tips voor jouw weekend!

Radio 10 Gold Nieuws door

archief oud artikel 22 juni 2013 Toerisme Zet op zaterdag om 12:10 uur je radio op Radio 10 Gold. Dan vertelt de redactie van DagjeWeg.NL aan presentator Eddy Keur wat de leukste tips voor het weekend zijn. Was je net te laat, of heb je het niet goed verstaan? Lees alle tips hier even na. Fijn weekend!

Beluister het fragment op Radio 10 Gold!

Zaterdag

Marinedagen en Sail Den Helder

De Luchtmachtdagen zijn nog maar net achter de rug of de Marine doet er nog een feestelijk schepje bovenop! Dit weekend kan Den Helder rekenen op een massale toeloop van mensen voor de jaarlijkse Marinedagen, die dit jaar samenvallen met Sail Den Helder. Spannende demonstraties, zoals mijnen opsporen en detoneren, leveren samen met de indrukwekkende tallships van Sail een boeiend schouwspel op. Tot en met zondag 23 juni bruist de marinehaven met muziek, lichtshows en vuurwerk, en dat mag iedereen gratis komen bekijken!

Marinedagen en Sail Den Helder.
Van 20 tot en met 23 juni 2013.
Toegang: gratis.

Vintage Festival

Retro en vintage: het is weer helemaal hip! Drink daarom dit weekend een ouderwets kopje thee met een lekker stukje arretjescake tijdens het Vintage Festival. Producten gemaakt tussen 1920 en de jaren zeventig staan hier in de belangstelling. Van kunst, designmeubelen en sieraden, tot oude Volkswagen Kevers, die klaar staan om vol te tanken aan een oude benzinepomp. Modeshows en livemuziek zorgen voor dat ouderwetse sfeertje en ook de aankleding van het festival helpt een handje mee. Struin langs de kraampjes op zoek naar een mooi vintage product of geniet simpelweg van die goeie ouwe tijd.

Vintage Festival Aalten.
Van 21 tot en met 23 juni 2013.
Toegang: € 15,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen.

Zondag

Dag van de Architectuur

Terwijl dag en nacht elkaar afwisselen, de een slaapt en de ander waakt, zijn er gebouwen die voortdurend leven. Deze gebouwen, zoals stations, luchthavens en ziekenhuizen, vormen dit jaar het thema van de Dag van de Architectuur. Speciaal voor deze dag openen deuren, die normaal gesloten blijven voor publiek. Zo staan er rondleidingen door het Centraal Station in Den Haag op het programma, waar dag en nacht aan de nieuwe stationshal gewerkt wordt. In Rotterdam mogen nieuwsgierige aagjes op bezoek in het vernieuwde, luxueuze Hilton-hotel.

Dag van de Architectuur.
22 en 23 juni 2013.
Toegang: gratis.

Paarden van de koning

De paarden van de koningen geven dit weekend een show weg bij de stallen van Paleis Het Loo. In vol ornaat stappen acht Gelderse paarden of vier Friese paarden voor de Gala Berline, mooi opgetuigd net als op Prinsjesdag. Het Koninklijk Staldepartement geeft het hele weekend met deze demonstraties een beeld van de verzorging en training van de koninklijke paarden. Meer dan twintig paarden komen van stal en er rijden ruiters mee van de Bereden Ere Escortes van de Politie, Koninklijke Marechaussee en Cavalerie, allen in ceremonieel tenue. Niet zo gek van paarden? Ook de koninklijke auto's zijn in de koetshuizen te bezichtigen, zoals de Amerikaanse Winton uit 1924 van koningin Emma.

De paarden van de koning op Paleis Het Loo.
22 en 23 juni 2013.
Toegang: € 14,50 voor volwassenen en € 5,- voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2013-06-21 15:49:12 · Gepubliceerd: 22 juni 2013 - 81