Tips voor Radio 10 Gold

De leukste tips voor jouw weekend!

Radio 10 Gold   Nieuws door

archief oud artikel 29 juni 2013 Toerisme Zet op zaterdag om 12:10 uur je radio op Radio 10 Gold. Dan vertelt de redactie van DagjeWeg.NL aan presentator Eddy Keur wat de leukste tips voor het weekend zijn. Was je net te laat, of heb je het niet goed verstaan? Lees alle tips hier even na. Fijn weekend!

Beluister het fragment op Radio 10 Gold!

Zaterdag

Leidse Lakenfeesten

De zomer is in Leiden niet compleet zonder de traditionele Leidse Lakenfeesten. Dit jaarlijkse evenement dankt haar naam aan de geschiedenis van Leiden als textiel- en lakenstad. Maar behalve wat fleurige lakens uit de ramen heeft dit evenement nog veel meer in petto. Vier dagen lang is Leiden het toneel van kermissen, markten en andere activiteiten. Vrijdagavond staat de SportCity Peurbakkentocht op het programma, een echte klassieker. Al feestend vaart een slinger van versierde boten door de grachten van Leiden, de één nog mooier dan de ander. Ook op zaterdag staan de toeschouwers langs het water, want dan gaan de Dragonbootraces van start. Een spannende strijd tussen de fanatieke teams. Wie duwt de drakenkop het eerst over de finish?

Leidse Lakenfeesten.
Van 27 tot en met 30 juni 2013.
Toegang: gratis.

Veteranendag Den Haag

Den Haag zet alle Nederlandse veteranen in het zonnetje op de Veteranendag. Met dit jaarlijkse evenement krijgen alle, ruim 100.000 veteranen een bedankje en is er aandacht voor de actieve Nederlandse militairen overal ter wereld. Om 13:00 uur presenteren militairen en veteranen met muziekkorpsen zich in een nationaal defilé. Historische en moderne vliegtuigen komen op hetzelfde moment laag overvliegen om het spektakel compleet te maken. Na het eerbetoon in de Ridderzaal, de ceremonie op het Binnenhof en het defilé is er op het Malieveld nog van alles te doen. Bewonder onder de klanken van de Veteranen Top 50, alle stands, exposities en materieel. Voor kinderen staan er speciale activiteiten op het programma.

Nederlandse Veteranendag.
Zaterdag 29 juni van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: gratis.

Zondag

Drakenbootfestival Apeldoorn

De kanaaloevers van Apeldoorn staan dit weekend vol enthousiast publiek. Met hun aanmoedigingen en onder luid tromgetroffel strijden ruim 100 teams in de drakenbootraces. Dit van oorsprong Chinese spektakel houdt Apeldoorn ieder jaar opnieuw in zijn greep tijdens het Drakenbootfestival. Een drakenboot is een open kano, waarin maximaal 20 peddelaars tegelijkertijd peddelen. Natuurlijk is de boot voorzien van een echte drakenkop, een staart en schubben. Het drakenbootvaren is een echte wedstrijdsport! Twee dagen lang staan er wedstrijden op het programma en daarnaast genieten toeschouwers van steltenacts, straattheater en een braderij. Voor de kinderen is een speciaal Kinderdorp.

Drakenbootfestival Apeldoorn.
Van 28 tot en met 30 juni 2013.
Toegang: gratis.

Laatste kans: De Paviljoens

Na dit weekend valt het doek definitief voor Museum De Paviljoens in Almere. Toch lijkt het wel een feestelijke gebeurtenis, als je binnenstapt in het museum. De laatste tien dagen neemt monumentale installatie Work No. 1562. Half the Air in a Given Space (2013) van Martin Creed het gebouw. Duizenden ballonnen in zestien verschillende kleuren omringen de bezoekers, die het aandurven om de installatie te ervaren. Het immense aantal ballon in de hoge ruimtes kan een claustrofobisch gevoel opwekken. Kinderen onder de negen jaar mogen dan ook alleen onder begeleiding naar binnen. Na dit weekend sluit het museum op de huidige locatie. Het is de bedoelding De Paviljoens een doorstart maakt in het gebouw van de Schouwburg in Almere.

Museum De Paviljoens Almere.
Nog open tot en met 30 juni 2013.
Toegang: € 5,- voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2013-06-28 17:03:10 · Gepubliceerd: 2013-06-28 16:41:20 - 57