Het Nationaal Brandweermuseum jubileert!

Kijk binnen in de wereld van de Nederlandse brandweer

Het Nationaal Brandweermuseum jubileert! Nieuws door

archief oud artikel 6 juli 2013 Toerisme Hellevoetsluis, Zuid-Holland Vijftig jaar Brandweermuseum! En daarom mag je dit weekend gratisbinnenkijken in de vesting van Hellevoetsluis. Ook de rondleidingen en demonstraties zijn gratis en er zijn leuke activiteiten zoals touwknopen, waterspelen en een springkussen. Op de achtergrond zingen shantykoren. Leuk voor het thuisfront: op de foto in een historisch brandweervoertuig!

Het museum bestaat al langer dan vijftig jaar, want in 1926 opende het museum de deuren in het Catharijneconvent te Utrecht. In 1942 moest de collectie verborgen worden voor de Duitse bezetters. Pas in 1963 werd in Hellevoetsluis ruimte gevonden waar het het museum opnieuw een start kon maken. Nu geeft het Brandweermuseum een prachtig en heel uitgebreid beeld van de brandweer in de afgelopen eeuwen. Grote en kleine attributen en voertuigen staan opgesteld en vertellen allemaal hun eigen verhaal.

Aan het eind van de dag weet je ook heel wat meer over brandveiligheid.

Brandveilig leven

De expositie Brandveilig leven is ook te zien. Deze bestaat uit een ingerichte huiskamer en keuken. De bezoekers mogen vaststellen welke brandgevaarlijke situaties aanwezig zijn in dit nagebootste huis. Aan het eind van de dag weet je dus heel wat meer over de Nederlandse brandweer en ook over brandveiligheid!

Bezoekersinformatie

Jubileum Nationaal Brandweermuseum
Brandweermuseum Helevoetsluit
Zaterdag 6 juli van 10:00 uur tot 16:00 uur en zondag 7 juli van 11:00 uur tot 16:00 uur.
Entree: gratis.

Laatst gewijzigd: 2013-07-05 22:16:03 · Gepubliceerd: 6 juli 2013 - 188