Indisch getinte zomer in Den Haag

Kijk hier voor de achtergronden over de Indische Zomer. |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

24 juni 2005 Den Haag, Zuid-Holland Van juni tot en met september 2005 is er in Den Haag veel te doen op het gebied van kunstzinnige en culturele uitingen van Indisch Nederland. Een cultuur die leeft en zichtbaar is in drie generaties Indische Nederlanders. Het festival de Indische Zomer duurt vier maanden.

Indië en Den Haag

Zowel in de koloniale tijd als in de jaren daarna concentreerde het Indische Nederland zich vooral in Den Haag, de Indische hoofdstad van Nederland. Het idee van De Indische Zomer kon dan ook alleen maar in Den Haag ontstaan. De Indische Zomer ontstond toen Maartje de Haan, conservator van Museum Mesdag, het idee ontwikkelde een tentoonstelling te maken over de Javaanse dans in de schilderkunst. Een tweede museum haakte hierop in met ook een Indisch onderwerp. Op die manier is het thema ‘Indië en Den Haag’ ontstaan. Vrijwel alle Haagse culturele instellingen en openbare locaties doen mee aan de Indische Zomer.

Kunst en cultuur

Het festival Indische Zomer gaat over kunst en cultuur. Meer dan 75 tentoonstellingen, voorstellingen, optredens, wandelroutes en evenementen tonen de artistieke en culturele diversiteit van Indisch Nederland.

De Indische Zomer is er voor iedereen: Haags en niet-Haags, Indisch en niet-Indisch, jong en oud. Er zijn activiteiten voor jongeren, voor ouderen en voor gezinnen. Er is veel te doen: de Pasar Malam Besar – Een Euraziatisch festival-, wandelingen, tentoonstellingen, muziek- en dansvoorstellingen en Indisch eten.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-06-24 10:59:26 - 2517