Dagje uit dit weekend

Blijf niet binnen zitten, maar zoek dit weekend de buitenlucht op!

Elk weekend iets te doen! Redactioneel door

archief oud artikel 1 augustus 2013 Toerisme Het lijkt heerlijk weer te worden dit weekend. Dus smeer je in met zonnebrandcrème en zoek een leuk zonnig uitstapje bij jou in de buurt! Van Friesland tot Brabant zijn overal leuke dingen te doen.

Sneekweek

De Sneekweek is al 78 jaar lang een groot zeilevenement. Er wordt gezeild op het Sneekermeer en in de hele stad is het één en al gezelligheid. Maak er een sportief dagje Friesland van en kom kijken bij de vlootschouw, of doe mee met één van de workshops streetdance die zaterdag worden gegeven. Overal in de stad is (live) muziek, door dj's of bandjes.

Sneekweek
Donderdag 1 augustus tot donderdag 8 augustus, van 10:00 uur tot 00.00 uur.
Te bezoeken in en om Sneek, in de binnenstad en bij het Sneekermeer.
Toegang: gratis

Parkbios in Presikhaaf

Wat is er relaxter dan op een zomerse zaterdagavond relaxen in het park en in de open lucht een film kijken? Dat kan zaterdag in Park Presikhaaf in Arnhem tijdens een avondje Parkbios. Neem je eigen stoel mee of een kleedje en natuurlijk iets lekkers en... genieten maar! In het park staat een groot scherm opgesteld en iedereen die wil mag aanschuiven en meekijken. De Parkbios begon als cadeautje voor de wijk, maar is na vijf jaar uitgegroeid tot een uitstapje waar mensen vanuit heel Arnhem naar toe komen. De film Alles is Familie wordt zaterdag gedraaid.

Parkbios Presikhaaf
Bij T-huis in Park Presikhaaf.
Zaterdag 3 augustus, van 20:00 uur tot 23:45 uur.
Toegang: gratis

Ben je niet in de buurt van Arnhem? Hier een overzichtje van nog meer bioscopen in de buitenlucht!

Park Hilaria

Dit weekend in Eindhoven? Daar vind je dit jaar weer het bekende Park Hilaria. Een pretpark, kermis en theater in één, op en tot zomerpret voor iedereen. Park Hilaria overtreft zichzelf elk jaar weer. Dit jaar staat er bijvoorbeeld de Tower Event Center, een mobiel gebouw met op de negende verdieping een panoramisch terras met prachtig uitzicht. Er zijn dit jaar ook twee gratis muziekpleinen, met Nederlandstalige artiesten en popmuziek. Leef je uit!

Park Hilaria
Te bezoeken aan de Kennedylaan in Eindhoven.
Vrijdag 2 augustus tot zondag 11 augustus, van 14:00 uur tot 00:00 uur. Vrijdag en zaterdag tot 00:30 uur.
Toegang: gratis. Er wordt betaald per attractie.

Oertijdmarkt

Zin om de oertijd in te duiken? Dat kan zondag 4 augustus in Borger. De brink bij het Hunebedcentrum is het decor voor een echte Oertijdmarkt. Er zijn onder andere mineralen en fossielen te koop en sieraden van edelstenen. Voor de echte geïnteresseerden wordt er informatie gegeven over archeologie.

Oertijdmarkt
Op de brink van het Hunebedcentrum in Borger.
Zondag 4 augustus, van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: 2,00 euro voor volwassenen; kinderen gratis.

Boekenmarkt Deventer

In Deventer kun je terecht op een andere markt: de bekende Boekenmarkt, de grootste van Europa. De Boekenmarkt wordt dit jaar voor de vijfentwintigste keer gehouden. Zes kilometer lang vind je honderden kramen, gevuld met boeken, boeken en nog eens boeken. Ook als je meer van poëzie, strips, kunst of topografie houdt kun je hier terecht. Gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten bieden hier hun leesvoer aan.

Deventer Boekenmarkt
In de binnenstad van Deventer.
Zondag 4 augustus, van ongeveer 9:30 uur tot 17:30 uur (eerder welkom).
Toegang: gratis.

Laatst gewijzigd: 2013-08-02 16:41:28 · Gepubliceerd: 2013-08-01 15:48:56 - 565