Film kijken onder de sterrenhemel

Bioscoopvoorstellingen in de open lucht

Meer bioscopen in Nederland Redactioneel door
Foto 1. De grootste openluchtbioscoop van Europa: Pleinbioscoop Rotterdam. Foto: Serge Feldmann

archief oud artikel 24 juli 2015 Toerisme Landelijk Zin om een filmpje te pakken, maar wil je eens iets anders de bioscoop? Trek een trui aan, kruip tegen elkaar aan en bezoek openluchtbioscoop! In augustus worden in heel Nederland de beste films vertoond onder de sterrenhemel. Chips mee, stoeltje mee, genieten maar!

Pluk de Nacht Filmfestival

AMSTERDAM, ARNHEM EN UTRECHT - Het Pluk de Nacht Filmfestival begonnen door een aantal vrienden met een grote liefde voor de film. In hun vrije tijd bezochten zij filmfestivals, maar helaas konden zij hun enthousiasme voor veel films niet delen. De meeste films draaiden namelijk niet in de Nederlandse bioscoop en dus besloten zij deze zelf te vertonen. Inmiddels vertoont het festival al jaren onafhankelijke auteursfilms, animaties en documentaires die niet in de Nederlandse bioscoop te zien zijn. Dit jaar te zien:

  • van 5 tot en met 15 augustus 2015 in Amsterdam;
  • van 20 tot en met 22 augustus 2015 in Arnhem;
  • en van 26 tot en met 29 augustus 2015 in Utrecht.

Liever een dak boven je hoofd? Bekijk de bijzondere natuurfilm Pandas: The Journey Home in het Omniversum en krijg gratis koffie, limonade en appeltaart bij je ticket!

Pleinbioscoop Rotterdam

ROTTERDAM - Pleinbioscoop Rotterdam rekent zich tot de grootste openluchtbioscopen van Europa. Op het Museumplein worden van 12 tot en met 30 augustus 2015 de betere films gedraaid. Maar dat niet alleen: na het succes van vorig jaar is ook de korte film-competitie En Plein Public weer terug. Filmmakers en kunstenaars sturen daarbij hun korte fictiefilms, documentaires of kunstige muziek- en dansfilms in. Uit het toegezonden werk vertoont de Pleinbioscoop een selectie en op de laatste dag wordt de winnaar bekend gemaakt. Da's weer eens iets anders dan die Hollywood-kaskrakers!

Blinq Openlucht Filmfestival

APELDOORN - Een gevestigde naam onder de openluchtbioscopen is het Openlucht Filmfestival in Apeldoorn. Park Berg en Bos is weer het decor voor één van de grootste buitenbioscopen in Nederland. Op een filmdoek van tien bij twintig meter vertoont het Blinq Openlucht Filmfestival van 22 tot en met 30 augustus verschillende kaskrakers. De laatste avond is het première night. Welke film dan exclusief te zien is, is nog een verrassing.

Drijf In-bioscoop Pampus

MUIDEN - In de haven van Pampus kun je van 30 juli tot en met 1 augustus 2015 terecht in een bijzondere cinema: de Drijf In Bioscoop. Kom met je bootje naar de haven en kijk al dobberend naar een mooie film in het maanlicht. Ook als je geen bootje hebt, kun je genieten van het spektakel. De veerdienst brengt je dan naar een mooi plekje. Leuk detail: alle films hebben iets te maken met zeilen, de zee of het strand.

BuitenBios BLOB

VIJFHUIZEN - De eendaagse vertoning van BuitenBios BLOB sluit aan bij de Kunstmanifestiatie Gimme Shelter. In deze historische omgeving kun je bij het vallen van de nacht naar de film Seven Samurai. Neem je eigen picknickmand mee en het wordt een leuk avondje uit, inclusief BLOB blond bier. Wat er in het voorprogramma te zien is, is nog een verrassing. Wel even aanmelden bij Kunstfort Vijfhuizen!

Op zoek naar een bioscoop in de buurt? Of eigenlijk op zoek naar een ander romantisch zomeruitstapje? In de zomermaanden valt er genoeg te beleven!
Foto 2. Heerlijk, film kijken in de buitenlucht! Foto: Zienemaan & Sterren
Foto 3. Een beetje regen mag de pret niet drukken. Foto: Pluk de Nacht Filmfestival

Laatst gewijzigd: 2015-08-19 16:26:17 · Gepubliceerd: 2013-07-29 14:53:57 - 5120